Regija
TURNIR U STRELJAŠTVU

Seniori najbolji
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

GORNJI MIHOLJAC

Na božićno-novogodišnjem streljačkom turniru zračnom puškom, održanom u slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu, sudjelovalo je 27 natjecatelja u šest kategorija. Među polaznicima streljačke škole najuspješniji bili su Ana Sejkora sa 153 kruga, Tomislav Klement (149) i Luka Klement (104). Najuspješniji kadet bio je Antonio Kovačeveić sa 157 krugova, te Davor Kizivat (127) i Luka Krstić (108).

U kategoriji kadetkinja bile su samo dvije natjecateljice, Anja Beneš pogodila je 156 krugova i Viktorija Kovačević 138 krugova. Najuspješniji veteran bio je Ivan Gorenac sa 153 kruga, Josip Bistrović pogodio je 130 krugova, a Josip Kovačić 123 kruga. U kategoriji branitelja, prvo mjesto zauzeo je Damir Boljevčan sa 150 krugova, drugi je bio Željko Kolinger sa 135 krugova, a slijedi ga Ilija Nikolić sa 133 pogođena kruga.

Streljački klub Miholjac jedini je takav klub na slatinskom području, ali streljaštvo kao sportska disciplina sve je popularnije. Prilikom održavanja rujanskog turnira u streljaštvu između gradova Virovitice, Slatine i Orahovice, trener Streljačkog društva Virovitica 1961. Milan Nemet naglasio je da “nije uvijek važno pogoditi sredinu mete, važno je ciljati u pravom smjeru.” Tom prilikom predstavnici Slatine podržali su virovitičku inicijativu da se streljaštvo vrati među učenike osnovnih škola Virovitičko-podravske županije.P.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDANAEST GODINA OD POVRATKA LIPICANACA

Nagodinu počinje gradnja suvremene eregle u Lipiku

2

OBLJETNICA PRVOG NAORUŽAVANJA PRIČUVNIH RATNIH POLICAJACA

Ratni policajci prvi branili Domovinu

3

DOBILI POJAČANJE

Nezavisni vijećnik Duško Simić prešao u HNS