Sport
NEOBIČNA JESEN

Start iz snova za Osijek
Kelme, a onda pravi horor
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Neobičnu jesen imao je osječki malonogometni prvoligaš Osijek Kelme. Na početku je izgledalo kako će im to biti najbolji prvi dio sezone od povratka u prvoligaško društvo, ali su kasniji tijeko događanja doveo ih je na već njihov klasičan učinak kada je u pitanju jesenski dio prvenstva. Prezimit će Osječani na devetom mjestu, ali u proljeće ih čeka velika borba za izbjegavanje 11. pozicije koja nosi dodatne kvalifikacije za očuvanje statusa u eliti.

Sjajan početak

A krenuli su u sezonu kao u najboljem snu. Neočekivana pobjeda na startu u Vrgorcu, pa domaći trijumf nad Squareom i pobjeda u Labinu protiv Albone Potpićan '98 učinili su ih liderom prvenstva nakon prva tri kola. Činilo se tada kako im se sve otvorilo za duži boravak u gornjem dijelu tablice.

- Ta prva tri kola odigrali smo iznad svih očekivanja. Naravno, nije bilo realno očekivati kako ćemo se dugo zadržati na čelu tablice, ali tada nam se otvorila mogućnost da već u ranoj fazi sezone napravimo značajniju bodovnu razliku u odnosu prem donjem dijelu tablice - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Tko je tada mogao pomisliti kako nakon tog bajkovitog starta slijedi pravi rezultatski horor. Sljedećih sedam susreta Osječani su ostali bez osvojenog boda! Bio je to (pre)grub povratak u stvarnost.

- Sve se slomilo u 4. kolu u domaćem susretu protiv Alumnusa. Objektivno smo tu utakmicu trebali dobiti s uvjerljivom razlikom, ali promašili smo nevjerojatne stvari. Ti su nas promašaji (Osječani su u prosjeku pogađali tri vratnice po susretu u to doba, nap.a.) nastavili pratiti i u sljedeća tri kola u kojima smo imali dva uzastopna gostovanja i domaći susret protiv jakog Novog vremena Apfel. Upali smo u “crnu rupu” iz koje se nismo izvukli sve do posljednjeg jesenskog kola protiv Broda 035 - rekao je Smoje.

Trebaju svježu krv

Na kraju ta pobjeda u slavonskom derbiju protiv Brođana vratila je kakav-takav balans i bodovni učinak zaokružila na uobičjani kada je jesen u pitanju.

- Pobjeda u slavonskom derbiju stvarno nam je život značila i vratila nas je u njega. Traumtična je za momčad bila ta serija poraza jer nam se takvo što nikada nije dogodilo. Izgubili smo samopouzdanje, ali dečki su pronašli snage kada je bilo najteže. Na kraju, u jesen smo uvijek osvajali između 10 i 13 bodova, što znači kako smo opet tu negdje. Ne mogu reći kako sam zadovoljan učinkom, ali ima vremena za popravak.

Proljeće će Osječanima donijeti nešto ugodniji raspored, ali neće on puno značiti ako tijekom zime ne budu doveli svježu igračku krv. Naravno, teško je očekivati kako će to biti velika pojačanja, ali već i proširenje rotacije bio bi značajan korak naprijed jer objektivno Smoje je jesen odigrao sa šest igrača.

- Pojačat ćemo konkurenciju u momčadi jer bez toga ćemo teško ostvariti ambicije. Želimo se što prije na pristojnu distancu odmaknuti od 11. mjesta. Raspored nam ide na ruku jer ćemo u šest kola četiri puta biti domaćini. Baš u Zrinjevcu će biti ključ ostvarivanja tih planova. Te domaće utakmice moramo dobiti, a valjda ćemo i s gostovanja još donijeti ponešto - zaključio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Dalibor KELER

4

pobjede ostvarili su Osječani ove jeseni. Po dvije kod kuće i u gostima