Sport
RUKOMETAŠI KRENULI U DRUGU FAZU PRIPREMA ZA EP

Žrtvovat ćemo se do kraja, jer svi znamo koji je ulog
Objavljeno 26. prosinca, 2017.

Dan nakon Božića Lino Červar je u Ivanić-Gradu opet okupio hrvatske rukometaše i počela je druga faza priprema za Europsko prvenstvo, koje se od 12. do 28. siječnja 2018. igra u Hrvatskoj. Druga faza traje do 31. prosinca, potom “kauboji” dobivaju malo slobodnog vremena, a već od 1. siječnja 2018. u Splitu je završni glanc za Euro.

Nakon Božića s momčadi punim gasom počinje trenirati Luka Stepančić iz francuskog PSG-a te vratar Mirko Alilović, koji je stigao iz Mađarsake.

- Koliko sam vidio i koliko sam čuo od dečki, prva faza je bila dosta zahtjevna, radilo se naporno, ali izdržali su to, čak bih rekao, i sa smiješkom. Sad ću vidjeti iz prve ruke kako to izgleda, ali svi smo spremni na težak rad, na dozu odricanja jer znamo što nas čeka za dva tjedna - kazao je Stepančić, koji u PSG-u nije u startnoj postavi. No nedostatak klupskih minuta ne vidi kao problem.

- Dolazim u fizički jako dobroj formi, osjećam se odlično. Radio sam puno posljednjih mjesec i pol-dva, upravo zbog Eura. Ozljede su stvar prošlosti za mene, dosta optimistično i zadovoljno ulazim u ovaj proces priprema. Minuta, moram priznati, malo fali, ali sigurno je da ćemo puno toga stići nadoknaditi u ovom periodu.

Nakon proslave blagdana u krugu obitelji reprezentaciji se priključio i vratar mađarskog Veszprema Mirko Alilović. Neko ga vrijeme nije bilo među “kaubojima”, ali povratak izbornika Line Červara označio je i povratak Alilovića.

- Momci su prvi dio odradili bez mene, ali priključujem se spreman. Mislim da će se i u ovom drugom dijelu više raditi na fizičkim pripremama, koja neće biti lagane, a onda u siječnju na treninzima dolazi i rukometni dio. Tek tada ćemo početi analizirati suparnike u skupini i pripremati se za pojedine utakmice. Sada nas čeka onaj teži dio priprema, ali spremni smo na sve, žrtvovat ćemo se do kraja, jer svi znamo koji je ulog - zaključio je Alilović. HRS/I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana