Novosti
REAGIRALA POLICIJA

Pedijatar bacio tek okoćene štence u Vuku?
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Na Badnju se večer Vukovarom brzo proširila vijest kako su dvoje mladih građana, prolazeći obalom rijeke Vuke, vidjeli pedijatra Dražena Karnaša da tik uz rijeku iz plastične vrećice izbacuje tri tek okoćena štenca. Kako je kasnije Vukovarka ispričala novinarima, pedijatra je odmah prepoznala, a tek kada je začula zvukove za koje je prvo pomislila da su mačji, s dečkom je pokupila štence koji su još imali pupčane vrpce. Odmah su alarmirali policiju i javili se volonterki koja skrbi o napuštenim životinjama. Ni jedna od njih ne želi identitet otkrivati javnosti, no kako su nam u razgovoru rekle, osnovna im je namjera upoznati javnost s onim što se dogodilo.

“Nastojala sam spasiti životinjice, hranila ih na bočicu, ali nažalost jedan je jutro nakon Božića uginuo. Uvidom u evidenciju udruge koja se skrbila o napuštenim životinjama, uvidjeli smo kako je Helena, supruga Dražena Karnaša, udomila Lolu, majku odbačenih štenaca 2011. godine, a kako nije bila sterilizirana, potpisanim se ugovorom obvezala da će ju sterilizirati. Očito to nije učinjeno, jer smo od susjeda Karnaševih doznali kako je Lola i prethodnih godina imala štence, no nitko ne zna gdje su završili niti su ih vidjeli”, ispričala nam je volonterka te dodala kako su nastojali doći do Dražena Karnaša kako bi ga zamolili da im preda Lolu, jer će bez nje štenci teško preživjeti. Kaže kako im je liječnikova supruga u telefonskom razgovoru rekla kako su štenci kada su odbačeni bili mrtvi. U cijeli se slučaj uključila i veterinarka Vesna Marošinac iz ambulante Anubis, no ni ona nije uspjela doći do obitelji, kao ni policija, jer se na Božić na telefonske pozive nitko nije javljao niti otvarao vrata.

“Želimo da nam predaju Lolu, ali ne znam koliko ćemo u namjeri biti uspješni, s obzirom na to da je nakon tragičnog događaja nitko od susjeda nije vidio, a Helena Karnaš je u telefonskom razgovoru ustvrdila kako je kujica bolesna. Bojimo se najgoreg i pitamo se gdje su je odveli ili zatvorili”, rekla nam je volonterka, koja nam je ustupila nekoliko fotografija odbačenih štenaca. Preživjeli štenci privremeno su dobili zamjensku mamu, s obzirom na to da je jedna od vukovarskih volonterki ponudila da njezina kujica bude zamjenska mama napuštenim životinjicama.

Do izjave Dražena Karnaša nismo uspjeli doći, s obzirom na to da je u telefonskom razgovoru novinarima rekao kako ne želi ništa komentirati.D.Korpoš

Odvjetništvo obaviješteno

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio je kako su nastojali doći do onih za koje se sumnja da su ostavili štence pokraj Vuke, no neuspješno, a o svemu će obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo.

Jedna od vukovarskih volonterki ponudila da njezina kujica bude zamjenska mama napuštenim životinjicama

Možda ste propustili...

BIVŠI DIREKTOR FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Mladineo oslobođen

POZIV DOBAVLJAČIMA I KOOPERANTIMA

Deblokada računa 3. maja?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

2

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zoran Vinković osuđen na rad za opće dobro

3

SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

Stav da je u nas prekratak
radni staž - proizvoljan je