Novosti
PORUKA S MISE

Sabor pozvan da se zauzme za neradnu nedjelju
Objavljeno 26. prosinca, 2017.

Nadbiskup Splitsko-makarski Marin Barišić, predvodeći božićnu misu u katedrali sv. Dujma, pozvao je Hrvatski sabor da se zauzme za neradnu nedjelju i upozorio kako “posljedice mogu biti fatalne” za naš narod ako se ne pronađe rješenje toga problema koji, istaknuo je, najviše pogađa ženu majku i obitelj. “Ako se ovaj bremeniti problem koji najviše pogađa ženu majku i obitelj što skorije ne riješi u skladu s našom tradicijom i kulturom, posljedice mogu biti fatalne za naš narod i našu budućnost. Stoga, ako u Hrvatskom savezu za nedjelju nije u prvim redovima i Hrvatski sabor, onda u Hrvatskoj nešto nije u redu”, istaknuo je nadbiskup.

Za dostojan život obitelji od velike je važnosti rad, ali pretjerani rad donosi opasnost odsutnosti roditelja, osobito opasnost odsutnosti majke, upozorio je. Nedjelja je važna za budućnost obitelji i društva i nedjeljnim je radom žena “ponižena i degradirana”. Nedjelju trebamo učiniti neradnim danom, kada je obitelj “obasjana suncem oca i majke”, rekao je.

Naša budućnost ovisi o investicijama i otvaranju novih radnih mjesta, ali, rekao je, važni i snažni stupovi budućnosti ipak su žena majka, muškarac otac, obitelj, mladi i neradna nedjelja. “Doista, ako ovako nastavimo na putu kojim idemo, u opasnosti smo ne samo od depopulacije i iseljavanja, već i od gubitka identiteta”, rekao je Barišić. “Majka je korijen životvornog stabla, a njezina djeca i mladi su mladica i plodovi, zalog za budućnost jednog naroda. Važno je istaknuti kako je svaki pokušaj uspoređivanja žene s modelom muškarca pogrešan, ograničen i suprotan Božjem planu", poručio je nadbiskup Barišić.H

Otvarajte jaslice i vrtiće

Nadbiskup Baršić upozorio je i na nedostatak jaslica, odnosno dječjih vrtića. “Svi govorimo da nas nema, da je sve manje djece, a za djecu ni jaslica, vrtića nema dovoljno. Ako ne budemo otvarali nove jaslice i vrtiće, otvarat ćemo samo grobove”, rekao je Barišić.

Možda ste propustili...

BORBA PROTIV SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

U Hrvatskoj je 27,9 posto ljudi na rubu siromaštva

ULJANIK U OČEKIVANJU STRATEŠKOG PARTNERA

Još se radi program restrukturiranja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana