Crna kronika
KOD PLETERNICE I POŽEGE

U tri dana 11 ozlijeđenih u tri prometne nesreće
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

POŽEGA - Čak 11 osoba ozlijeđeno je u tri prometne nesreće koje su se na Badnjak, Božić i Stjepanje dogodile na širem požeškom području. U prvoj nesreći, koja se dogodila na Badnjak nešto prije 11 sati na državnoj cesti Pleternica-Batrina kod sela Komorica, ozlijeđeno je šest osoba, dvoje odraslih i četvero djece. Svi su bili u Mercedesu stranih registracija, koji je nakon sudara završio u kanalu.

Kako doznajemo, nesreća se dogodila kada je vozač Mercedesa pretjecao kombi Volkswagen. Zbog još neutvrđenih razloga došlo je do udara prednjeg desnog dijela Mercedesa u lijevi prednji i bočni dio kombija. Nakon udara Mercedes je završio u odvodnom kanalu uz cestu, dok je kombi stražnjim kotačima bio na travi, a prednjim dijelom na desnoj strani kolnika. Kombiju je od siline udara slomljen prednji lijevi kotač. Nakon saznanja o nesreći na mjesto sudara vrlo je brzo stiglo vozilo Hitne pomoći te su ozlijeđeni iz Mercedesa, na kojemu su se aktivirali zračni jastuci, prevezeni u požešku bolnicu. Nakon očevida znat će se točni uzroci nesreće, kao i težina ozljede djece i odraslih. Kako je prednji dio kombija bio na kolniku, promet je regulirala prometna policija.

U ponedjeljak, na Božić, prometna nesreća u kojoj su četiri osobe ozlijeđene dogodila se oko 16 sati u Vukojevici, mjestu kod Čaglina. Vozač Hyundaija požeških registracija, krećući se iz smjera Našica prema Čaglinu, u jednom je trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Vozilo je potom nekontrolirano skrenulo u lijevi kolnički trak, sletjelo u kanal i na kraju se uz strahoviti udarac prednjim dijelom zabilo u betonski mostić. Kobne ozljede četiriju osoba u automobilu spriječilo je aktiviranje zračnih jastuka.

Čuvši zvuk nesreće, iz kuća su odmah istrčali mještani Vukojevice i priskočili u pomoć ozlijeđenima, pozvavši Hitnu pomoć i policiju. Vozač i troje putnika vozilom Hitne prevezeni su u požešku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Tri su osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše. Prednji dio automobila potpuno je uništen.

Vrijeme je varljivo, tijekom dana je za Badnjak i Božić temperatura zraka bila desetak stupnjeva, no na tlu, pogotovo u večernjim satima, temperatura je bila ispod ništice, pa se u usjecima i zavojima pojavljivala poledica. Policija stoga poziva sve sudionike u prometu da u ovo zimsko vrijeme pripaze na brzinu.

AGM KRUNA/Milan BUGARIĆ
SLIJETANJE U KANAL

Zimski uvjeti na cesti uvijek su nepredvidljivi, pa stoga nikada opreza na cesti. Nešto manje oprezan u utorak, na Stjepanje, na izlazu iz raskrižja u centru Brestovca bio je vozač crvenog Renaulta. Izlaz prema Pakracu uvijek je zbog raslinja malo u sjeni, mokar i sklizak te je svaki oštriji ulazak u raskrižje i zavoj samog izlaza opasan, izaziva proklizavanje, pa i ovakvo izlijetanje s ceste i zaustavljanje u kanalu. Uz to se nađe poneki stup od prometnog znaka, pa šteta na vozilu bude zaista velika. Sreća u nesreći je da nije bilo težeg stradavanja.

brzina

VEĆINA NESREĆA ZBILA SE U ZAVOJIMA

Možda ste propustili...