Regija
REKORDAN PRORAČUN OPĆINE FERIČANCI OD 14,2 MILIJUNA KUNA

Reciklažno dvorište, cesta Goveđa glava i konačno gradnja sustava kanalizacije
Objavljeno 26. prosinca, 2017.

FERIČANCI - Jednoglasnom odlukom vijećnika donesen je proračun Općine Feričanci za 2018. godinu u iznosu od 14.250.00 kuna, što je u odnosu na proračun iz 2017. povećanje za oko tri milijuna kuna.

- Ovo je do sada najveći proračun, vrlo je ambiciozan i socijalno osjetljiv, te se temelji na ispunjavanju potreba mještana i razvoju naselja - rekao je načelnik Općine Marko Knežević i izrazio zadovoljstvo potporom vijećnika proračunu.

Što se tiče prihodovne strane, osim izvornih sredstava, u proračunu su predviđene stavke državnog i europskog novca za kapitalne projekte.

- Tu je gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta od dva milijuna kuna, rekonstrukcija nerazvrstane ceste u vinogradarskom predjelu Goveđa glava kojim će se modernizirati i dvije ulice od sedam milijuna kuna te program Zaželi od milijuna kuna. Tu je i konačno, nakon 13 godina dovršetak gradnje kanalizacijske mreže te gradnja pročistača otpadnih voda - kaže Knežević.

Najavio je da će sljedeće godine Općina izdvojiti sredstva za prehranu i prijevoz učenika, povećanje iznosa stipendija te pomoć pri gradnji obiteljskih kuća, a planira pomoći i razvoj OPG-a.S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana