Svijet
UHVAĆEN NAKON DUGOGODIŠNJEG BIJEGA

Kineski ubojica 12 godina šutio i zaboravio govoriti
Objavljeno 26. prosinca, 2017.

Kineski ubojica toliko je dobro glumio da je nijem tijekom 12 godina bijega, a sve kako bi pokušao pobjeći od prošlosti, da je na kraju izgubio dar govora, piše nedavno jedan lokalni dnevnik. Muškarac po imenu Zeng napustio je svoje selo u pokrajini Zhejiang, na istoku Kine, 2005. godine nakon što je ubio strica i njegovu suprugu poslije banalne prepirke o stanarini od 64 eura, izvijestio je dnevnik Zhejianga.

Glumeći da je nijem, muškarac, tada 33-godišnjak, uspio se zaposliti na gradilištu u drugoj pokrajini. Promijenivši ime, oženio se i postao otac. No, lokalna policija na kraju je posumnjala u njega kad je u rujnu, u slučajnoj kontroli na ulici, otkrila da Zeng nema osobne dokumente. Kako inspektori nisu mogli uspostaviti komunikaciju s njim jer se i dalje pretvarao da je nijem, naredili su od forenzičkog laboratorija uzimanje uzorka njegove krvi. Mjesec dana kanije utvrđeno je da je njegov DNK sličan onom rođaka ubojice za kojim se traga već 12 godina. Kada je shvatio da je otkriven, Zeng je priznao da je on taj kojeg se traži, no govoriti više nije mogao, a što su potvrdili i liječnici. Otkriven, Zeng je priznanje mogao dati samo pismeno. “Nakon 12 godina nijemosti više ne zna govoriti”, piše dnevnik.

- Ne govoreći, nisam bio u opasnosti da kažem neku glupost - objasnio je, odnosno napisao, Zeng policajcima. Optuženog Zenga sada očekuje suđenje, a kazna bi mogla biti ona najteža. Naime, ako ga sud proglasi krivim za ubojstva strica i strine, prijeti mu smrtna kazna.H

Zengu na suđenju prijeti smrtna kazna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana