Mozaik
NEKIM ČUDOM NIJE JOHNNY DEPP!

Najpreplaćeniji glumac 2017. je Mark Wahlberg
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Iako su mnogi to nagađali i očekivali, najpreplaćeniji glumac 2017. godine nije Johnny Depp, koji je godinama nosio tu titulu. I ne samo to, Depp se uopće ne nalazi na top-listi najpreplaćenijih glumaca 2017.! Iako je takav razvoj događaja mnoge iznenadio valja napomenuti kako je Depp ove godine glumio u samo dva filma, a oba su bila uspješna. No, već 2018. očekujemo ga opet na prvom mjestu s kojeg će vjerojatno zbaciti ovogodišnjeg pobjednika Marka Wahlberga. Taj je glumac ove godine nastupio u nekoliko filmova za koje bismo bez problema mogli iskoristiti riječ besmisleni. A za sve te filmove Wahlberg je dobio impresivne nadnice. Tako je za svoj film “Patriots Day” dobio nevjerojatnih 68 milijuna dolara. Kako film nije toliko uspio zaraditi u cijelom svijetu, čak ni brutozaradu, jasno je da je plaća bila jako neopravdana. Njegov drugi film u sezoni 2016./2017., “Pakao na Horizontu”, imao je šanse kod jako malenog dijela publike pa je jedva vratio svoj proračun. Za Wahlberga se na koncu moglo izračunati podosta nizak povrat uloženog. Za svaki dolar kojeg je zvijezda dobila za svoje filmove, samo 4,4 dolara su se vratila u kasu, i to prije poreza.

Valja napomenuti da je isplativost računana tako da su se gledala tri filma u kojima je zvijezda glumila u poreznom razdoblju u sezoni 2016./2017., znači do kraja lipnja. U obzir nisu uzimani animirani filmovi ni oni koji su imali malenu distribuciju, ili u kojima glumac nije imao značajnu ulogu. Nakon što je od zarade filmova uklonjen produkcijski proračun napravljen je prosjek zarade i isplate za glumca te su tako dobiveni ovi brojevi.

Wahlberga u stopu prati Christian Bale, koji je sa svojim filmovima uspio vratiti 6,7 dolara po svakom kojeg je on uzeo, dok je na trećem mjestu Channing Tatum sa 7,6 za svaki dolar. Maleni šok je četvrti na popisu, a to je odlični Denzel Washington čiji su filmovi redovito uspješni. No Washington je i glumio u lošem remakeu “Sedmorice veličanstvenih”, plus u još nekoliko filmova koji su bili hvaljeni, no nisu bili gledani. Glumac je tako u kasicu vratio 10,4 dolara po dolaru, što na prvi pogled izgleda dobro, ali kad se sjetimo da i država želi svoje, odjednom nam brojka i nije toliko dobra. Slijedi Brad Pitt s 11,5 dolara po dolaru. Njegov film “Tajna veza” zaradio je jedva 120 milijuna, prije poreza, na visokom proračunu od 85 milijuna. Jasno, kao i s Denzelom, tako su isti problemi vezani uz Pittovu zaradu. Premda je Wahlberg u protekloj sezoni imao loš povrat novca, očekuje se kako bi u ovoj mogao značajno bolje proći. “Transformers: Posljednji vitez”, i “Tatica se vratio za Božić”, već sada su solidno zaradili, a glumac nam se uskoro vraća i u filmu “Sav novac svijeta” koji u kina dolazi 25. siječnja 2018. T.K.

68

milijuna dolara dobio je za film “Patriots Day”, koji toliko nije zaradio u cijelome svijetu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SNIMANJE EMISIJE HRVATSKE TELEVIZIJE

Ivankovčani uživali u
spektaklu "Lijepom našom"

2

AUTO MARITEA MISS I MISTER TURIZMA HRVATSKE 2018.

Emilly Mršić i Sven Vlahoviček, Miss i Mister turizma Hrvatske 2018

3

HUMANITARNI KONCERT ROTARY KLUBA OSIJEK

Tolja nastupa u osječkom HNK