Mozaik
OD 3. DO 6. SVIBNJA 2018. U VUKOVARU

“SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Na konferenciji za medije u Zagrebu najavljen je i javnosti prvi put predstavljen 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”, koji će se održati u Vukovaru, od 3. do 6. svibnja 2018. godine.

Festival je predstavljen ususret početku nove, 2018. godine koja je ujedno i Europska godina kulturne baštine, a njegova je jedinstvenost u tome što se radi o prvom hrvatskom festivalu na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

- U sklopu četiri dana, na deset lokacija u gradu Vukovaru, ovim ćemo festivalom omogućiti građanima Vukovara, domaćim i stranim turistima da na jednom mjestu dožive cijelu Hrvatsku. Odabrali smo grad Vukovar za mjesto održavanja ovog festivala, jer upravo iz našeg Vukovara želimo odaslati poruku zajedništva i zajedničkog bogatstva naše nematerijalne kulturne baštine - naglasio je na konferenciji za medije Aleksandar Kovačević, autor i producent Festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” ispred agencije Organizatori bez granica. Organizacijski nositelji festivala su Grad Vukovar i TZ Grada Vukovara te Vukovarsko-srijemska županija i TZ Vukovarsko-srijemske županije, u partnerstvu s gradom Zagrebom, koji je grad prijatelj grada Vukovara, a festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Gordana Jandrokovića. Uz producenta Aleksandra Kovačevića i izvršnog producenta Silvija Šimca, na konferenciji za medije sudjelovali su i Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marina Sekulić, pročelnica gradskog ureda za kulturu i turizam Grada Vukovara, Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije, Cvijeta Grijak, stručna savjetnica u Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i sport i izaslanica gradonačelnika Zagreba i Mina Petra, ravnateljica Hrvatske kuće “Materina priča”.

- Posebno nam je drago da će naš Vukovar biti domaćin ovog, 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija. Vukovarsko-srijemska županija je inače s projektom projekta Vukovar - Vučedol – Ilok nacionalni pobjednik Europske destinacije izvrsnosti, a uz činjenicu da su naš grad i županija posebno bogati turističkim sadržajima, raduje nas da ćemo biti domaćini našim kolegama, turističkim djelatnicima i brojnim gostima iz svih krajeva Hrvatske. Ovim projektom potvrđujemo da je Vukovar grad zajedništva, pozitivne energije i s tom porukom krećemo u pripreme festivala - rekla je na Rujana Bušić Srpak, direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije. Predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije složili su se da ovaj festival nosi golemu vrijednost za grad Vukovar koji će od 3. do 6. svibnja 2018. postati pravo turističko središte. T.K.

PRIJAVLJUJE SE SVE VIŠE MANIFESTACIJA

Raste broj manifestacija koje se prijavljuju za predstavljanje u okviru “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. U Vukovaru će se predstaviti Zvonimirovi dani iz Knina, Međunarodni festival čipke s Paga, Krčki sajam s Krka, Porcijunkulovo iz Čakovca, Kupske noći iz Siska, Festival dalmatinskih klapa iz Omiša, Ogulinski festival bajke, Thrill blues Festival iz Trilja, Kaj su jeli naši stari iz Vrbovca, Đakovački vezovi i dr... Najavljeno je i sudjelovanje hrvatskih manifestacija iz dijaspore, budući da su se Festivalu kao partneri pridružili i Hrvatski svjetski kongres i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Rujana Bušić Srpak

direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije

Ovim projektom potvrđujemo da je Vukovar grad zajedništva i pozitivne energije.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana