Crna kronika
GORJELA ELEKTRIČNA INSTALACIJA

Zapalio se tramvaj u središtu Osijeka
Objavljeno 24. prosinca, 2017.

OSIJEK - U nepunih mjesec dana ponovno se zapalio tramvaj u Osijeku. U subotu nešto poslije 17 sati zapalio se tramvaj na središnjem Trgu Ante Starčevića.
Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 17,25 sati.

Dolaskom na mjesto intervencije u 17,30 sati utvrdili smo da je u podvozju tramvaja gorjela električna instalacija. Do našeg dolaska vozač tramvaja ugasio je požar aparatom za početno gašenje požara.
Termokamerom pregledali smo mjesto nastanka požara te utvrdili da više ne postoji opasnost od ponovnog izbijanja požara. Vozač tramvaja isključio je tramvaj iz strujnog voda – doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca koji su izašli na intervenciju sa jednim vozilom. Na tramvaju je oštećena instalacija s grijačima u podvozju.
Posljednjeg dana studenog zapalio se tramvaj koji prometuje na relaciji Zeleno polje - Višnjevac u Strossmayerovoj ulici ispred kućnog broja 100. Iako je u trenutku izbijanja požara u tramvaju bilo između 25 i 30 putnika, srećom, nitko nije ozlijeđen.Tada je, kako smo doznali iz Gradskog prijevoza putnika (GPP) Osijek kvar na otporniku za prebacivanje skretnice prouzročio zapaljenje zadnjeg dijela tramvaja. Primijetivši dim, vozač je zaustavio tramvaj, izišao izvan vozila i aparatom za gašenje započeo s gašenjem. U pomoć su mu pristupili još jedan vozač tramvaja i dva vozača osobnih vozila, koji su se našli na licu mjesta.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana