Gastro
RECEPT

Londoneri
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Tijesto:

10 dag margarina

20 dag brašna

3 žumanca

2 žlice šećera

sol

malo praška za pecivo

žlica vrhnja

Nadjev:

3 bjelanca

20 dag mljevenih oraha ili badema

15 dag šećera

3 rebra čokolade

1 vanilin šećer

ribana korica limuna

malo ruma

3 velike žlice marmelade od marelica

10 dag oraha krupno nasjeckanih

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata. Tijesto razvaljati i staviti u lim prethodno namazan ili obložen papirom za pečenje, namazati ga marmeladom, a prvo je dobro izmiješati jer ju je tako lakše razmazati. Za nadjev istući bjelance i u njih dodati mljevene orahe, šećer, otopljenu čokoladu, vanilin šećer, malo ruma i ribanu koricu limuna. Dobivenu smjesu staviti na tijesto. 10 dag oraha ili badema narezati na krupnije komade i posipati na kolač te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kolač narezati na šnite dok je vruć.

Možda ste propustili...