Gastro
RECEPT

Vanilin kiflice
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Sastojci:

120 g badema

70 g šećera

280 g mekog brašna

250 g putra

1 vanilin šećer

prstohvat soli

Priprema:

Bademe popržiti pa dobro istrljati u krpi da se kožica makne i samljeti. Pomiješati brašno, šećer, vanilin šećer i sol. Dodati maslac izrezan na šnite i razmrviti ga u smjesi trljanjem između dlanova. Dodati mljevene bademe i izraditi tijesto. Tijesto podijeliti na 2 ili 3 dijela, svaki dlanovima oblikovati u uski i dugački valjak te nožem rezati komade oko 1 cm širine. Oblikovati kiflice i slagati ih na lim. Peći 15-ak minuta na temperaturi od 175 stupnjeva. Vruće kiflice uvaljati u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike