Crna kronika
IDENTIFIKACIJA USPJEŠNA

Preminulu nitko nije prepoznao, a stanovala je blizu
Objavljeno 23. prosinca, 2017.
Žena stara 77 godina živjela je u Vukovarskoj ulici, 300-tinjak metara od željezničke pruge

Vezani članci

LEŠ U VUKOVARSKOJ 33 U OSIJEKU

Nepoznata žena umrla od infarkta i pothlađivanja

OČEVID U VUKOVARSKOJ 33 U OSIJEKU

U Osijeku pronađeno mrtvo tijelo nepoznate starije žene

OSIJEK - Utvrđen je identitet žene čije je mrtvo tijelo u ponedjeljak u jutarnjim satima pronađeno u dvorištu tzv. željezničarske kućice u Vukovarskoj ulici 33, u Osijeku. Utvrđeno je da se radi o 77-godišnjakinji koja je živjela nedaleko od mjesta gdje je pronađena mrtva, u Vukovarskoj ulici.

Iako je obdukcija napravljena istoga dana kada je pronađena, idenitet Osječanke nije bilo lako utvrditi, jer kod sebe nije imala nikakve dokumente, a obitelj Turza, u čijem dvorištu je pronađena, nije znala tko je ona. Istražitelji su u potrazi za njezinim identitetom pretražili baze podataka nestalih osoba te ispitivali građane u blizini gdje je pronađena. Međutim, više od tri dana nitko nije znao tko je ona.

Na sebi je u trenutku pronalaska imala odjevenu lakšu ljetnu odjeću i bila je bosa, a zašto je izišla iz svog stana i kada, te kako je došla do dvorišta koje se nalazi 300-tinjak metara od njezine zgrade, i dalje je misterij. Policija i dalje nastavlja istragu u vezi s ovim slučajem da bi se dobili odgovori na sva navedena pitanja koja su ostala iza preminule 77-godišnjakinje.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 7.10 sati, Matija Turza krenula je u svoje dvorište kada je vidjela tijelo. Iako potresena u prvi tren je pomislila da je riječ o lutki, no pozvala je supruga Zdenka da provjeri. Kada je Zdenko izišao iz kuće vidio je da se radi o mrtvom tijelu njima nepoznate žene. Ubrzo su stigli policajci, forenzičari i zamjenik županijske državne odvjetnice i počeo je očevid koji je trajao više od tri sata. Nakon što su prikupljeni dokazi s tijela tada još nepoznate žene, te iz dvorišta, tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar na obdukciju. Obdukcijom je utvrđeno da je preminula prirodnom smrću, odnosno uzrok smrti bilo je zatajenje rada srca i pothlađivanje.

Sandra LACIĆ
NISU NIŠTA ČULI

Iako su supružnici Matija i Zvonko Turza bili u kući kada je žena, tko zna kako, završila u njihovom dvorištu, nisu ništa čuli, iako je na dvorištu ujutro sve bilo razbacano. “Naša je kućica stara i ima debele zidove pa nismo ništa čuli, a i sve je zatvoreno da bude toplije. Drvena ograda od ranije je dijelom srušena, ali vandalima ona ionako ništa nije značila. Znali su nam ući u dvorište kroz vrata na Vukovarskoj ulici pa svašta raditi po dvorištu, a suprug i ja od straha nismo smjeli izići iz kuće. Čak smo počeli zaključavati i vratašca na bunaru, jer nas je bilo strah da nešto ne ubace”, ispričala nam je Matija kroz suze, u ponedjeljak, nakon što su istražitelji otišli, jer je ovaj strašan događaj jako uznemirio.

nejasnoće

ISTRAGA POLICIJE NASTAVLJA SE I DALJE

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi