Kultura
PREDSTAVLJEN “VERSIONAR” MLADOG OSJEČKOG PJESNIKA

Koić obožava i poeziju i horor-priče
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Nakon što je “Umovinom”, zbirkom pjesama iz 2012. prvi put u tiskanom izdanju čitateljima predstavio izrazito poetičnu stranu svoga uma, 24-godišnji Osječanin Bruno Koić nije prestao s kreativnim radom, naprotiv, dodatno je napredovao i razvijao svoje sposobnosti kroz novinarstvo, kratku prozu i naposljetku poeziju. Sve je to rezultiralo plodonosnom suradnjom s Maticom hrvatskom, koja mu je omogućila tiskanje “Versionara”. Upravo je ta zbirka pjesama predstavljena u Muzeju likovnih umjetnosti, gdje su okupljeni uživalu u ugodnom druženju s autorom, ali i recenzentom Igorom Gajinom te ilustratoricom Stelom Čenan, koja je stihovima u “Versionaru” dala sjetniji, mračniji i opuštajući kontekst.

- Sve pjesme koje su nastale prije, između i nakon prve zbirke objedinjene su u “Versionaru”, gdje su tematski podijeljene u pet poglavlja. Tako je svaka pjesma svojim smislom i kontekstom “zaslužila” biti u ovoj zbirci, jer se savršeno uklapa u tematiku koja je većinom socijalnog, misaonog, ljubavnog i putopisnog karaktera, ali i situacijske pjesme u kojima se konkretiziraju neki događaji - objasnio je uvijek nasmijani Bruno, oduševljen posjećenošću promocije. U publici su bile i osobe koje ga podržavaju od početaka spisateljske karijere.

Nakon “Versionara”, Bruno će nakratko poeziju staviti u drugi plan, jer se nakon završetka fakulteta želi fokusirati na svoju drugu ljubav u književnosti – kratke horor-priče, koje želi objediniti u jednu zbirku, ponovno s kreativnim ilustracijama kolegice Stele Čenan. M. Mandić

Možda ste propustili...

POČELI 14. DANI VINKOVAČKOG OGRANKA MATICE HRVATSKE

U fokusu obljetnice uglednih Vinkovčana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VLADIMIR I PETRA KAO KRSTO I TONKA

Lete psovke, pljuske, metle

2

ZAVRŠENI 24. DANI MILKA KELEMENA, PRVI BEZ POMOĆI VELIKOG SLADATELJA

Nastupila tri perspektivna umjetnika

3

POČELA KIPARSKA RADIONICA "JARČEVAC"

Umjetničke tajne drveta