Kultura
TURNEJA ROYAL CHRISTMAS GALA STIGLA JE U HRVATSKU

Sarah Brightman i Gregorian za božićni spektakl
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Turneja Royal Christmas gala stigla je u Hrvatsku. Mnogi su s nestrpljenjem očekivali božićni spektaklu Areni Zagreb. Razveselila ih je vijest o glazbenom pojačanju. Osim već najavljene najuspješnije sopranistice svih vremena Sarah Brightman i popularnog englesko-njemačkog sastava Gregorian na pozornici su im se pridružila i tri vrsna tenora, čiji nastupi malo koga ostave ravnodušnim. Najveće ime među njima svakako je slavni grčki tenor Mario Frangoulis, međunarodno poznat i priznat umjetnik prepoznat po moćnom vokalu i karizmatičnim izvedbama uživo. Školovan na prestižnim institucijama u Londonu i New Yorku, karijeru je započeo nastupima u mjuziklima Jadnici i Fantom u operi. U više od četvrt stoljeća karijere objavio je 19 albuma, od kojih su albumi Sometimes I Dream i Follow Your Heart držali drugo mjesto Billboardove ljestvice više od 50 tjedana. Osvojio je brojne nagrade, između ostalih Tony, nagradu Marie Callas i nagradu na Pavarottijevu natjecanju tenora. Treći međunarodni album Beautiful things donio mu je titulu najboljeg muškog izvođača klasične glazbe za 2011.

Iako iskustvom još ne mogu parirati kolegi, tenori Narcis i Fernando Varela prepoznati su kao nevjerojatni glazbeni talenti. Rumunjski pjevač Narcis proslavio se nastupom u TV showu Romania’s got Talent nakon kojeg postaje senzacija prvo u rodnoj zemlji, a potom i u inozemstvu. Njegov debitantski album odlično je prihvaćen, a stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru.

Uspješna glazbena budućnost očekuje i američkog tenora Fernanda Varelu, koji za sebe kaže da pripada generaciji koja želi stvarati nešto potpuno novo i drukčije, u rasponu od opere do pop i rock-klasika.

Zanimljiviji glazbeni program od božićnog koncerta Sarah Brightman uistinu je teško zamisliti! U pratnji velikog orkestra publika je uživala u širokom glazbenom spektru tradicionalnih božićnih pjesama i najvećih hitova Sarah Brightman poput svevremenskog “Time to Say Goodbye”, koji je izvodila s Andreom Bocellijem. Njezin bogati opus, različiti glazbeni utjecaji i vrhunska produkcija jamstvo su glazbenog spektakla koji je obogatio koncertnu sezonu Zagreba, ali i Hrvatske. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana