Crna kronika
ŽALBA VRHOVNOM I USTAVNOM SUDU

Opet odgoda postupka u "aferi štandovi"
Objavljeno 21. prosinca, 2017.

Odvjetnici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika u četvrtak su još jednom uspjeli odgoditi sudski postupak u “aferi štandovi”, a iako je sudac koji vodi pripremno ročište odbio sve njihove prijedloge, najavili su žalbe Vrhovnom, pa i Ustavnom, sudu. Uskokov tužitelj Sven Mišković kazao je da je obrana na pripremnom ročištu “ponovno predložila izdvajanje, kao nezakonitih, snimki nastalih primjenom posebnih dokaznih radnji”, za koje su Vrhovni i Županijski sud već odlučili da su zakoniti. “Također su predložili izdvajanje i rezultata pretraga kod okrivljenog Ivice Lovrića, o čemu je također donesena odluka Županijskog suda”, kazao je tužitelj. Za zahtjev da se optužnica odbaci jer ju je upravo on podnio kao “neovlašteni tužitelj”, Mišković je kazao da je i tu riječ o zakonitoj odluci.

Odvjetnik Krešimir Krsnik, koji je zatražio da se zbog Miškovićeva pomanjkanja radnog staža optužnica odbaci, rekao je da je obrana zadovoljna, iako će o njihovim zahtjevima, nako što ih je odbio Županijski, odlučivati Vrhovni sud.

- Obrana može reći da je zadovoljna jer smo uspjeli isproblematizirati ono što nas sve muči, radi se o vrlo ozbiljnom pitanju, o pravnoj sigurnosti svih nas i tu odluku obrana pozdravlja. Čekat ćemo pravorijek Vrhovnog suda, nakon toga ide i Ustavni sud. Vidjet ćemo što će i Europski sud za ljudska prava reći, ali mislim da do toga neće doći te da će odlučiti Vrhovni i Ustavni sud - kazao je Krsnik. Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda još u srpnju, dvije i pol godine nakon podizanja.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana