Osijek
“VEDRI GRAD” ZA DNEVNI BORAVAK OŠ FRANJE KREŽME

Još edukativniji i zabavniji
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Osječka je udruga “Vedri grad” zanimljivom akcijom ostvarila jedan od svojih glavnih ciljeva, a to je poboljšanje kvalitete života u zajednici. Naime, od 18. prosinca prikupljali su društvene igre i sportske rekvizite za djecu u produženom boravku Osnovne škole Franje Krežme kako bi 78 učenika moglo kvalitetno provoditi vrijeme nakon završetka nastave, objeda i pisanja zadaće.

- Zbog problema s igralištem, djeca na produženom boravku morala su ili u obližnje parkove ili u dvoranu, dok su u ovom hladnom razdoblju najčešće u učionici. Stoga smo odlučili organizirati akciju prikupljanja materijala s pomoću kojeg bi nakon pisanja zadaće izbrusili logičko razmišljanje i koncentraciju, ali i razvili motoričke sposobnosti i sportski duh - rekao je Toni Podmanicki, potpredsjednik udruge “Vedri grad”, naglašavajući kako su do sada većinom prikupili društvene igre, dok je doniranih sportskih rekvizita bilo znatno manje.

Ovom je akcijom “Vedri grad” htio potaknuti i starije učenike na solidarnost i doniranje mlađim kolegama, a cjelokupnu su inicijativu naposljetku podržali i oduševljeni učitelji i ostali djelatnici OŠ Franje Krežme. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike