Osijek
“VEDRI GRAD” ZA DNEVNI BORAVAK OŠ FRANJE KREŽME

Još edukativniji i zabavniji
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Osječka je udruga “Vedri grad” zanimljivom akcijom ostvarila jedan od svojih glavnih ciljeva, a to je poboljšanje kvalitete života u zajednici. Naime, od 18. prosinca prikupljali su društvene igre i sportske rekvizite za djecu u produženom boravku Osnovne škole Franje Krežme kako bi 78 učenika moglo kvalitetno provoditi vrijeme nakon završetka nastave, objeda i pisanja zadaće.

- Zbog problema s igralištem, djeca na produženom boravku morala su ili u obližnje parkove ili u dvoranu, dok su u ovom hladnom razdoblju najčešće u učionici. Stoga smo odlučili organizirati akciju prikupljanja materijala s pomoću kojeg bi nakon pisanja zadaće izbrusili logičko razmišljanje i koncentraciju, ali i razvili motoričke sposobnosti i sportski duh - rekao je Toni Podmanicki, potpredsjednik udruge “Vedri grad”, naglašavajući kako su do sada većinom prikupili društvene igre, dok je doniranih sportskih rekvizita bilo znatno manje.

Ovom je akcijom “Vedri grad” htio potaknuti i starije učenike na solidarnost i doniranje mlađim kolegama, a cjelokupnu su inicijativu naposljetku podržali i oduševljeni učitelji i ostali djelatnici OŠ Franje Krežme. M. Mandić

Možda ste propustili...

IVANA KUNA & ZORAN MAROLIN - LJUBAVNI I POSLOVNI PARTNERI

Osijek svojom aurom osvjetljava svu ljepotu u našoj svakodnevici

25 GODINA MEDICINSKOG FAKULTETA - USTANOVE KOJA PRATI SVE NOVE NASTAVNE SADRŽAJE

Od početnih 50 studenata, danas ih na Medicinskom fakultetu Osijek studira više od 1000

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.

2

ODRŽANA 27. SMOTRA SVEUČILIŠTA

Multikulturan grad čeka
novu generaciju studenata

3

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura