Svijet
NIJE TERORIZAM

Zaletio se u ljude automobilom
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Vozač bijelog terenca namjerno se zaletio u četvrtak u pješake u Melbourneu ozlijedivši 19 osoba, a njegov motiv nije poznat, objavila je australska policija. Vozač i njegov suputnik uhićeni su. "Na temelju onoga što smo vidjeli vjerujemo da je riječ o namjernom činu", kazao je u Melbourneu novinarima zapovjednik policije Victorije Russell Barrett, te dodao da "motiv nije poznat".

Vozilo se zaletjelo u ljude u blizini glavne željezničke stanice na ulici Flinders. Sedam je osoba odvedeno u bolnicu, uključujući i dijete predškolskog uzrasta koje je u teškom stanju. rema izjavama svjedoka bijeli Suzuki SUV, nešto prije 17 sati po lokalnom vremenu, proletio je kroz crveno svjetlo i zabio se u masu ljudi koja je prelazila pješački prijelaz. Vozilo u kojemu su bila dva muškarca, zaustavilo se nakon što je udarilo u stup na cesti. Australska policija za sada ne vjeruje da je nalet vozila u pješake povezan s terorizmom.

"U ovom trenutku nemamo dokaze ni obavještajne podatke koji bi dali naznake o povezanosti s terorizmom", izjavio je Shane Patton, čelnika policije australske države Victorije, dodavši da vozač pati od problema s mentalnim zdravljem.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike