Tehno
UEFA LIGA PRVAKA

Iduće tri godine na Vip i B.net televiziji
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Vipnet je prava otkupio za sezone 2018./2019., 2019./2 020. i 2020./2021., riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti na Vip i B.net TV-u.

Pritom Vipnet ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju odabire javna televizija). Specijalizirani kanali s emitiranjem počinju 1. srpnja iduće godine, a prijenosi utakmica uživo počinju u kolovozu s posljednjom kvalifikacijskom rundom, nastavljaju se prijenosima grupne faze te playoffa. U okviru ugovora, Vipnet je također otkupio prava na arhivu svih utakmica Lige prvaka odigranih od 2009. godine. Osim arhive svih utakmica, Vipnet je nositelj prava i na sažetke utakmica, kao i na 33 epizode Magazina Lige prvaka.

Utakmice Lige prvaka bit će dostupne na svim Vip TV platformama u svim dijelovima Republike Hrvatske. To konkretno znači da će korisnici Ligu prvaka moći pratiti preko vlastite Vipnetove optičke mreže koja je dostupna u više od 450 tisuća kućanstava u Hrvatskoj. Osim toga, najgledanije sportsko natjecanje bit će dostupno u HD kvaliteti na satelitskoj platformi, Vip SAT TV te na IPTV-u, odnosno na bakrenoj infrastrukturi.

Osim tradicionalnih platformi, utakmice će biti moguće pratiti i na Vip NOW, TV platformi budućnosti koja mijenja naviku gledanja televizije. Vip NOW namijenjen je gledanju televizije u pokretu na mobilnim telefonima i tabletima. U pretplatu su uključena 22 TV programa i više od 3500 najpopularnijih filmova i serija. HBO on demand uključen je u mjesečnu naknadu i dolazi s više od 230 sezona hit-serija. Vip NOW uz streaming opciju omogućava neograničeno pregledavanje sadržaja bez naplate podatkovnog prometa.

Komentirajući jedan od ključnih događaja na TV tržištu u Hrvatskoj, predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský je rekao: “Ekskluzivna prava za UEFA Ligu prvaka predstavljaju vrhunac TV ponude i okidač za odabir TV providera i zato sam izuzetno ponosan što ćemo gledateljima moći ponuditi najgledanije nogometno natjecanje.”

Osim utakmica Lige prvaka koje su korisnicima nesumnjivo jedan od ključnih razloga za odabir TV providera, Vipnet već danas nudi najbogatiju sportsku ponudu na tržištu. Dokaz tome je i više od 120 programa u Osnovnom paketu, što je 25 više nego kod glavnog konkurenta. Premium sportski sadržaj koji se emitira na kanalima Sport klub 1 i Sport klub 3 u Vipnetu je dostupan već u Osnovnom paketu, a Prošireni paket sadrži više od 25 HD kanala koje glavni konkurent naplaćuje u okviru zasebnog paketa s HD sadržajem. Vipnet na hrvatskom tržištu ima ekskluzivu i za esports sadržaj koji je također dostupan u Osnovnom paketu, a Vipnet je u suradnji s vodećom globalnom esports organizacijom pokrenuo Vip Adria ligu čije prvo izdanje je privuklo više od 1200 igrača i dosegnulo više od 4 milijuna gledatelja.M.R.