TvObzor
DOBRODOŠLI NA PICKBOX PRAZNIKE

Pedeset najdražih i najpopularnijih božićnih filmova
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Vezani članci

7 BOŽIĆNIH TV EPIZODA

Rijetko kad su najbolje, ali su zato - najdugotrajnije

Svi govore o lampicama, ugođaju, snijegu, djedovima i bakama, obitelji, zajedništvu, hrani. Dok drugi govore, Pickbox se bacio na spajanje svega na jednom mjestu. Suočimo se s istinom – jedino što može ujediniti cijelu obitelj na jednom mjestu jest dobar film. Ove je godine Pickbox odlučio skupiti obitelji i parove na duže vrijeme, jer ponuda prazničnih naslova broji više od 50 najdražih i najpopularnijih božićnih filmova koje možete zamisliti, ali i ekskluzivnu premijeru božićnog specijala “Doktora Whoa”, usporedno s britanskom premijerom. Stoga, izdvojili smo sedam naslova koje toplo preporučujemo. (N.K.)

Doctor Who - božićni specijal

Za sve ljubitelje Doktora Whoa i korisnike Pickboxa radosna vijest je što će se 25. prosinca u večernjim satima prikazivati božićni specijal Doktora Whoa, paralelno s premijerom u Velikoj Britaniji. Gledatelji u regiji imat će tako priliku saznati kako funkcionira kada je žena Doktor u ovoj legendarnoj seriji, ali i kako izgleda kada se tri Doktora nađu na istom mjestu. Epizoda će se emitirati pod nazivom Zarobljeni u vremenu.

Zločesti Djed Mraz

Billy Bob Thornton i Tony Cox žare i pale u ovoj urnebesnoj obiteljskoj komediji koja već godinama zabavlja mase. Ime filma govori sve – Thornton je čovjek koji voli popiti, nema sreće u životu i neprestano je podvrgnut životnoj sramoti, a radi samo jedanput na tjedan – na božićnu večer kao djedica u trgovačkom centru. Svake godine također isplanira pljačku, ali ove će se godine to promijeniti nakon što susretne djecu koja mu pomrse planove. Odlična komedija u kojoj će svatko naći nešto za sebe.

Život je lijep

Život je doista lijep u doba praznika, a tomu svjedoči i ova talijanska dramska komedija iz 1997. godine. Radnja se odvija u nacističkom koncentracijskom logoru tijekom Drugog svjetskog rata, no ono što ovaj film čini čarobnim jest otac koji kroz pričanje priča nastoji svojem djetetu olakšati teška vremena. I upravo zbog toga ovo je nezaobilazan filmski klasik koji trebaju pogledati i mali i veliki.

Djed Božićnjak 1, 2, 3

Ova trilogija nezaobilazan je praznični klasik s Timom Allenom u glavnoj ulozi. Allen je običan čovjek koji nezgodom prouzroči pad Djeda Božićnjaka te ga mora zamijeniti na najprometniju večer u godini. Drugi dio vodi nas kroz probleme gubitka kilograma i probleme u obitelji, dok nas treći suočava s Djedičinim neprijateljem – Jackom Frostom (Martin Short). Apsolutna preporuka za večernju zabavu uz čajeve i dekice.

Božićna priča

Jim Carrey donosi nam animiranu priču o starcu Ebenezeru Scroogeu koji je cijeloga života bio mrzovoljan, a tijekom Badnje večeri susreće se s duhovima svoje prošlosti i otkriva radost. Film je napravljen u 3D produkciji, a u njemu su sudjelovali i Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright i Cary Elwes. Iako mračan, ovo je apsolutan Disneyjev praznični klasik koji nam prenosi mnoge vrijedne poruke.

Čokolada

Mlada majka otvara prodavaonicu s čokoladicama u francuskom seocetu, a njezine čokolade uskoro počinju mijenjati živote mještana. Kratak je to opis filma Čokolada koji je nominiran za pet Oscara, osam BAFTA i četiri Zlatna globusa. Glavne uloge tumače Juliette Binoche, Judi Dench, Alfred Molina i Johnny Depp. Romantična komedija s elementima drame nosi obiteljski ugođaj i oduševljava kako mlade, tako i starije.

Braća Grimm

Matt Damon i Heath Ledger su braća Grimm u malo drukčijem svjetlu – u ovom filmu oni su varalice u Njemačkoj koji podmeću spačke koje „čarobno rješavaju“. Njihovi životi mijenjaju se kada ih francuski general šalje u borbu protiv sile koja je zatočila djevojke iz seoceta. Uskoro Wilhelm i Jacob Grimm shvaćaju kako se susreću s pravom čarolijom i nastoje promijeniti način na koji razmišljaju i djeluju. U filmu se pojavljuju i Peter Stormare, Jonathan Pryce te Monica Bellucci. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike