TvObzor
BOŽIĆNI PROGRAM NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Prigodne emisije i filmovi, te tradicionalni koncert Božić u Ciboni
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Hrvatska televizija na svojim će četirima televizijskim programima za božićne blagdane emitirati brojne prigodne sadržaje. Gledatelje, između ostaloga, očekuju božićno izdanje popularne zabavno-glazbene emisije A-strana, a na rasporedu je i posebno izdanje nove humoristične serije “Ko te šiša”, te hrvatski igrani film “Sve najbolje”.

Na Prvome programu Hrvatske televizije na Badnjak u 20.10 sati, nakon tradicionalne božićne čestitke kardinala Josipa Bozanića koju će prenijeti u ime Hrvatske biskupske konferencije, na rasporedu je veliki igrani filmski klasik, povijesni spektakl i dobitnik čak devet Oscara – “Ben Hur”. U 23.57 sati slijedi uključenje u izravan prijenos mise polnoćke iz Rijeke, a urednik je i komentator prijenosa Dragutin Siladi.

Nova humoristična serija

Na Božić, nakon prijenosa mise iz Zagreba u 9.50 sati, koju će komentirati Neno Kužina, gledatelje u 11.55 očekuje obraćanje i apostolski blagoslov pape Franje s Trga svetoga Petra u Vatikanu – Urbi et orbi. U 13.25 sati na rasporedu je još jedan izniman filmski spektakl koji prikazuje Mojsijev život i svjedočanstvo – “Deset zapovjedi” s Charltonom Hestonom, Yulom Brynnerom i Anne Baxter u glavnim ulogama.

U 17.35 sati malo humora donosi božićno izdanje nove humoristične serije “Ko te šiša” snimljene u proizvodnji tvrtke Plavi film za Hrvatsku radioteleviziju. Radnja je smještena u zagrebačku četvrt Donji grad, a na središnjemu su trgu te četvrti smještena dva frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna je tema televizijske serije neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek.

U 20.05 sati bit će prikazan hrvatski igrani film “Sve najbolje”, a u 21.50 na rasporedu je dokumentarni film “Đoka”, autorice Zrinke Krešo.

U nešto kasnijemu terminu, od 23.17 sati, na rasporedu je ljubavni film “Svi kažu volim te”. Prvi je to, i zasad jedini, posve neočekivani mjuzikl u opusu Woodyja Allena, rađen po uzoru na klasične hollywoodske mjuzikle nastajale između tridesetih i pedesetih godina.

Na blagdan svetoga Stjepana pred male će ekrane cijele obitelji zasigurno okupiti film Vladimira Tadeja “Družba Pere Kvržice”, koji će biti prikazan u 12.23 sati te pustolovni film “Hatari!” koji ima i elemente egzotične drame uz mnogo uzbudljivih akcijskih prizora u kojemu glavnu ulogu tumači John Wayne.

Igrani i dokumentarnih filmovi

Drugi program Hrvatske televizije na Badnji dan nudi mnoštvo igranih i dokumentarnih filmova koji će oko malih ekrana okupiti i male i velike.

U 15.50 sati gledatelji mogu pogledati dokumentarni film “Četiri dana u prosincu” autora Željka Sarića, a u 16.50 sati slijedi još jedan prigodan dokumentarac autorice Andree Ćakić, naslovljen “Anđeli”.

Snimka tradicionalnoga koncerta “Tiha noć u Vukovaru”, na rasporedu je u 17.20 sati, a u 19.30 slijedi božićno izdanje “Garaže” u kojoj gostuje glazbeni sastav Fides.

U 21.00 na rasporedu je romantična komedija “Ja u ljubav vjerujem” s Hughom Grantom i Julijom Roberts u naslovnim ulogama.

Na Božić u 9.30 sati Drugi program Hrvatske televizije donosi pravu poslasticu za mališane, ali i njihove roditelje – animirani film “Izbavitelji”, u proizvodnji glasovitoga studija Pixar i tvrtke Disney. Za one koji su zaduženi za pripremu blagdanskoga stola dobre ideje donose “Veličanstveni kolači Fione Cairns”, u 13.50 te “Najdraža jela Mary Berry”, u 14.37 sati.

U 15.12 obiteljsku zabavu donosi dokumentarni film “Lampice, lampice svijetle cijelu noć”, dok je u 16 na rasporedu animirani film Milana Blažekovića “Čudesna šuma”. U 20.05 sati dobru glazbu u domove gledatelja donijet će snimka koncerta Olivera Dragojevića iz pariške Olympije, dok je u 21.45 na rasporedu fantastična obiteljska komedija “Dadilja McPhee”, u kojemu glavne uloge tumače Colin Firth i Emma Thompson.

Na blagdan svetoga Stjepana, ljubitelji sporta moći će uživati u prijenosu izbora sportaša godine koji je na rasporedu u 12 sati te u prijenosu malonogometnoga turnira Četiri kafića, s početkom u 18.25 sati.

Mališane će zasigurno oduševiti animirani film “Čudovišta iz ormara”, koji na blagdan svetoga Stjepana mogu pogledati u 16.50 sati.

U 20 sati na rasporedu je izravan prijenos već tradicionalnoga koncerta Božić u Ciboni, a u 21.55 obiteljski film “Povratak čudesne dadilje”, nastavak hit-filma “Dadilja McPhee”, o dadilji nadnaravnih sposobnosti. (N.K.)

 
TREĆI PROGRAM HRT-a

Na trećem programu HRT-a gledatelje tradicionalno tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje filmski maraton. U njemu će od subote, 23. prosinca, do nedjelje 7. siječnja, biti prikazani brojni vrijedni filmovi različitih datuma proizvodnje – od davnih klasika pa do najnovijih filmova, a gledatelje očekuje više od stotinu različitih filmova. Kao i uvijek, božićni program u znaku je klasika prigodne tematike, pa će tako gledatelji na Božić u 10.00 sati moći pogledati klasik Johna Forda “Donovanov greben”, s Johnom Wayneom i Leejem Marvinom u glavnim ulogama te raskošni religijski spektakl “Znak poganina” u 20.05 i neodoljivi “Bijeli Božić” u 23.30 sati. Bit će tu i brojnih evergreena, poput “Sabrine” s Humphreyjem Bogartom, Williamom Holdenom i Audrey Hepburn u glavnim ulogama koji je na rasporedu na Božić u 11.45 sati, legendarnoga vesterna “Shane” u 21.35 i urnebesne komedija “Što te tata pušta samu?” s Barbrom Streisand i Ryanom O'Nealom.

Možda ste propustili...

VIASAT EPIC DRAMA 

Babilon Berlin

NOVA TV: TURSKA DRAMSKA SERIJA "RAT RUŽA"

Priča o osveti, ljubavi i obiteljskim vezama