TvObzor
EMIL I MATEJA POBJEDNICI PETE SEZONE SUPERTALENTA

Spektakularnim plesom u zraku oduševili publiku
Objavljeno 22. prosinca, 2017.

Nakon šest mjeseci potrage za supertalentom i mnogih nevjerojatnih nastupa kojima smo svjedočili iz tjedna u tjedan, gledatelji Nove TV uživali su u spektakularnoj završnici showa. Među 12 sjajnih i senzacionalnih nastupa najveće ovacije, kao i najviše glasova gledatelja, dobio je plesni par Emil i Mateja te postao petim pobjednikom Supertalenta. Osim laskave titule pobjednika pete sezone Emil i Mateja osvojili su i nagradu od 200 tisuća kuna. Do posljednjeg trenutka na pozornici Supertalenta bilo je neizvjesno, a tu neizvjesnost s pobjednicima dijelili su i Martin Kutnar te Gabrijel Čačić, kao drugoplasirani i trećeplasirani kandidati pete sezone hit-showa.

Za razliku od polufinalnog nastupa, kada su “visjeli” na svili sa stropa i “trčali” po zraku, u spektakularnom finalu plesni par Emil i Mateja preletjeli su preko cijelog studija i osvojili žiri. “Ja sam se jako radovala vašem nastupu i očekivala sam da bude jednako senzualan kao i do sada. Ovo je bilo krajnje opasno, s druge strane toliko dobro da se nadam da će vaš nastup vidjeti cijeli svijet. Ja vam skidam kapu do poda za ovo što ste izveli večeras i ne znam hoće li itko nadmašiti vaš nastup, jer je ovo bilo grandiozno!” poručila im je Maja Šuput, a Martina Tomčić dodala: “Vas dvoje u meni izazivate emociju koju ja kod sebe ne volim, gotovo da je se i sramim jer je jako duboko u meni i jako je intimna. Ja ne znam što je to, ta vaša ljubav koju živite na sceni, ta nevjerojatna karizmatičnost s nevjerojatnim vještinama.” Janko Popović Volarić uživao je u njihovu nastupu i zaključio kako je to čista poezija, a Davor Bilman je dodao: “Da mogu jedanput glasati, glasao bih za vas, a da mogu glasati dvaput, dvaput bih glasao za vas!”

Virtuoz Martin Kutnar priredio je pravi solistički koncert, a u velikom finalu svirao je klavir, čelo i harmoniku, ostavivši sve bez daha.

Najmlađi natjecatelj Gabrijel Čačić i u finalu je ostao vjeran svom idolu Miši Kovaču te je otpjevao hit “Ako me ostaviš”, poručivši kako u Supertalent nije došao pobijediti, nego svima pokazati kako izgleda nasljednik Mate Miše Kovača.

Step boys, koji su u međuvremenu postali prvaci svijeta u stepanju, oduševili su žiri još jedanput, ovaj put otplesavši step na pjesmu Michaela Jackosna.

Pavao Anić s točkom Balkan jazz i u pratnji benda Balkan jazz, treći je put osvojio žiri i publiku svojim sevdahom.

Antonia Dora Pleško za pjesmu u velikom finalu izabrala je pjesmu “Nocturno” Olivera Dragojevića i donijela nevjerojatnu energiju, a Maja nije mogla sakriti suze.

Najopasniju točku u Supertalentu ikad prije izvedenu donio je slovenski dvojac iz snova Flipping art i do posljednjeg trenutka držao publiku i gledatelje u velikom šoku i neizvjesnosti.

Sestre Ramljak ponovno su proživjele svoj nastup iz dubine duše i ponovno dirnule žiri. Darija i Ana Marija izvele su mash up pjesmama “Reci Marijo”, “Nek pada” i “Gospodine hvala”, koje do sada nikada nisu izvele u duetu.

Plesna skupina Atomi još je jednom osvijetlila studio svojom plesnom koreografijom i svjetlećim odijelima.

Scifidelity orchestra pobrinuo se da u svoj posljednji nastup u Supertalentu ukomponira sviranje, plesanje, pjevanje i zaraznu energiju.

Nina i Marin predstavili su se kao vremenski putnici i svojim posljednjim plesom u Supertalentu očarali žiri i publiku. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

GRČKI MAKEDONAC DINE DONEFF SNIMIO ALBUM U ČAST SVOG ZABORAVLJENOG SELA

Počast zavičaju koga više nema