Ekonomija
PROMICANJE DOBAVLJAČA

Osnovan je Klub tvrtki koje kupuju od poduzetnica
Objavljeno 21. prosinca, 2017.

U svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, proizvodi i usluge poduzetnica čine samo 1 % nabave tvrtki, navode to, između ostalog, iz mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria. Dodaju: “Tvrtke s visokom razinom društvene odgovornosti i vodećim suvremenim poslovnim praksama nastoje umanjiti prepreke poduzetnicama u procesu nabave. Naime, danas je nužnost bazu dobavljača uskladiti s bazom kupaca, pogotovo ako tvrtka kao kupce ima žene. Na taj se način s kupcima gradi partnerski odnos – bolje ih se razumije i povećava vjernost, a to u konačnici dovodi do većeg profita.”

- Tvrtke u vlasništvu žena rastu mnogo sporije od onih u muškom vlasništvu. Obiteljske obaveze, zbog kojih često i rade od kuće, nedostatak vremena za proširenje mreže kontakata, predrasude - sve su to razlozi zbog kojih te tvrtke ostaju u mikrosegmentu gospodarstva. Pritom je velik broj tvrtki u ženskom vlasništvu kvalitetom svojih proizvoda i usluga jednak ili čak bolji od onih u muškom vlasništvu. Referencije velikih tvrtki važan su preduvjet za rast tvrtke i zato je nužno poduzetnicama otvoriti njihova vrata - kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Mreža posljednje dvije godine sustavno promiče raznolikost dobavljača povezujući poduzetnice te srednje i velike tvrtke te je po promociji te prakse postala lider u ovom dijelu Europe. Kako bi se omogućio brži rast tvrtki u vlasništvu žena, osnovan je Klub tvrtki koje kupuju od poduzetnica. U sklopu njega kreirani su i poslovni pokloni s potpisom hrvatskih poduzetnica. Narudžbom takvih darova tvrtke su dobile mogućnost utjecati na velik broj poduzetnica. Klubu tvrtki koje kupuju od poduzetnica među prvima su se priključili IBM, Privredna banka Zagreb i Raiffeisen banka. A. Andrejek

Klubu su se među prvima priključili IBM, Privredna banka Zagreb i Raiffeisen banka

Možda ste propustili...

LANI PRODALI 13 MILIJUNA PROIZVODA

Promet Ikea Hrvatske porastao 15 %

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana