Crna kronika
LEŠ U VUKOVARSKOJ 33 U OSIJEKU

Nepoznata žena umrla od infarkta i pothlađivanja
Objavljeno 19. prosinca, 2017.

Vezani članci

OČEVID U VUKOVARSKOJ 33 U OSIJEKU

U Osijeku pronađeno mrtvo tijelo nepoznate starije žene

OSIJEK

Obdukcijom je utvrđeno da je nepoznata žena, koja je pronađena mrtva u ponedjeljak u dvorištu kuće u Vukovarskoj 33 u Osijeku, preminula prirodnom smrću. Uzrok smrti je zatajenje rada srca i pothlađivanje. Identitet žene koja kod sebe nije imala dokumenata i bila je odjevena u ljetnu odjeću, još uvijek nije poznat. Iz PU osječko-baranjske kratko su poručili “kako se rad na utvrđivanju identiteta nepoznate žene nastavlja”.

Podsjetimo, mrtvo tijelo nesretne žene pronašla je Matija Turza kada je u ponedjeljak oko 7.10 sati izišla iz kuće u dvorište. Pred vratima, pokraj bunara, vidjela je tijelo, no u prvi tren je pomislila da se radi o lutki.

Ipak je uznemirena pozvala supruga Zvonka da iziđe. Kada je Zvonko Turza izišao iz kuće vidio je da se radi o mrtvoj, njima nepoznatoj ženskoj osobi. Bila je bosa i odjevena u kratku ljetnu odjeću. Suprug je odmah pozvao policiju, a ubrzo je njihovo dvorište bilo puno istražitelja. Očevidom je rukovodio Zlatko Bučević, zamjenik županijske državne odvjetnice, a forenzičari u zaštitnim odijelima odmah su krenuli na posao. Uzimali su uzorke s mrtvog tijela te s cijelog prostora malog dvorišta u kojem je pronađeno. Iako je na tijelu bilo tragova krvi nije se moglo u prvi tren zaključiti radi li se o prirodnoj ili nasilnoj smrti, jer je žena najvjerojatnije došla kroz dijelom potrganu drvenu ogradicu koja se nalazi sa strane na kojoj je željeznička pruga, a odmah iza njih je Vijenac Ivana Meštrovića. Nakon nešto više od tri sata očevida, tijelo je prevezeno u KBC Osijek na obdukciju. Policijski istražitelji do identiteta žene pokušavaju doći pretražujući baze podataka nestalih osoba, kako u Osijeku, tako i u okolnim mjestima. Do zaključenja broja nitko iz obližnjih osječkih naselja Vijenac Ivana Meštrovića i Sjenjak, gdje živi nekoliko desetaka tisuća ljudi, nije prijavio nestanak bliske osobe.

U noći između nedjelje i ponedjeljka temperatura zraka na pet centimetara od tla u Osijeku iznosila je minus 7 stupnjeva Celzija.

Sandra LACIĆ
OSJEČANI UMIRU SAMI I NAPUŠTENI

Od rujna do sredine prosinca u Osijeku je u kućama i stanovima pronađeno više osoba starije životne dobi koje su preminule same. Mladi su otišli trbuhom za kruhom, a stariji su ostali prepušteni sami sebi. Iako mladi često kontaktiraju svoje starije članove obitelji telefonski, stariji najčešće dane provode sami i usamljeni. Tako je sredinom rujna mrtvo tijelo 68-godišnje Osječanke pronađeno u stanu u Ulici kralja Petra Svačića. Nakon što ju susjedi nekoliko dana nisu vidjeli, uplašili su se za nju i pozvali policiju. Na žalost, ženi nije bilo pomoći. Prošloga četvrtka susjeda je osječkim profesionalnim vatrogascima javila da se ne javlja starija osoba koja se nalazi u kući u Vratničkoj ulici u Osijeku. Nakon što su vatrogasci ušli u kuću, pronašli su preminulu osobu.

na minusu

ŽENA JE BILA BOSA I U LJETNOJ ODJEĆI

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike