Kultura
SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-A

Gošća je diva klarineta Sharon Kam
Objavljeno 18. prosinca, 2017.

ZAGREB

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa, održat će se u četvrtak, 21. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Gošća Majstorskoga ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a debitirala je sa 16 godina s Izraelskom filharmonijom i Zubinom Mehtom. Osvojila je ARD - najveće svjetsko natjecanje u kategoriji klarineta i do tridesete postala zvijezda svjetske koncertne i diskografske scene. Ime joj je Sharon Kam i vodeća je svjetska klarinetistica, a na pozornicu Lisinskog stiže sa svojim basetnim klarinetom po čijemu je lijepom, mekom tonu i dubljem opsegu prepoznatljiva njezina izvedba Mozartova posljednjeg velikog dovršenog djela - Koncert za klarinet i orkestar u A-duru.

Izvedba ove umjetnice svakako je suvremena, no pretpostavlja se da je takav tip klarineta upotrebljavao i klarinetist Mozartova doba, poznati Anton Stadler, za kojega je djelo bilo pisano, ističe se u najavi.

Na rasporedu je još jedna suvremena interpretacija: prvi put u Zagrebu, Brucknerova 9. simfonija završava četvrtim stavkom koji je izradio William Carragan. Izvedbama će ravnati maestro Mladen Tarbuk. N.Vek.

Možda ste propustili...

U DVORANI BRAĆE BERSA - BÖSENDORFER CONSERVATORY 200

Lovro Pogorelić predstavlja klavir Bösendorfer Conservatory 200

23. SIJEČNJA, U HRVATSKOM ĆE GLAZBENOM ZAVODU

Prvi put u Zagrebu sjajni meksički gitarist Alejandro Córdova!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG OGRANKA MATICE HRVATSKE

Od zamrloga ogranka sa samo dva člana do jednog od najboljih u Slavoniji

2

NAKON VIŠE OD 20 GODINA U ZAGREBU

Slavni Bo Skovhus i Stefan Vladar izvode “Zimsko putovanje”

3

U HNK-U OSIJEK “NUKLEON” IMRC-A

Rasplesani tulum koji ruši predrasude