Učionica
PREDSTAVLJEN 3. BROJ ČASOPISA NOTAN I POSTAVLJENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Na Odjelu za kulturologiju otvorena nova pop-up Galerija P9
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Dana 7. prosinca 2017. zaživjelo je novo mjesto s kulturološkim i akademskim predznakom u Osijeku. Predstavljanjem 3. broja studentskog časopisa Notan u prizemlju zgrade Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku otvorena je nova pop-up galerija pod nazivom Galerija P9.

Tom prigodom postavljena je izložba fotografija Roka Poljaka, studenta kulturalnog menadžmenta i stalnog fotografa časopisa Notan, koja se može pogledati svakog radnog dana od 8 do 19 sati. Okupljene studente, nastavnike i ostale građane pozdravili su student kulturalnog menadžmenta Filip Živaljić, aktualni glavni i odgovorni urednik Notana i pokretač inicijative za otvaranje Galerije P9 te nastavnica Odjela za kulturologiju, doc. dr. sc. Tatjana Ileš, mentorska urednica Notana. "Cilj je ovog projekta i studentima i ostalim posjetiteljima približiti fotografske uratke koji su se do sada našli u nekom od tri broja objavljenoga Notana, ali i ponuditi raznovrsnim studentskim umjetničkim inicijativama prostor za izlaganje i predstavljanje publici", kazala je Ileš. "Tijekom dana Galerija P9 je dnevni boravak studenata kulturologije, a tijekom noći mjesto gdje se stvara nova umjetnička scena grada Osijeka", naglasio je Živaljić. Na promociji su predstavljena i sva tri do danas objavljena broja časopisa Notan, čiji se sadržaj može pronaći na službenoj internetskoj stranici Odjela za kulturologiju – www.kulturologija.unios.hr.

Tatjana ILEŠ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva