Učionica

Prvi Osječki dani bioetike na FOOZOS-u
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku (FOZOOS) 7. i 8. studenoga 2017. održani su 1. Osječki dani bioetike u organizaciji Centra za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Osijeku, FOOZOS-a, Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Hrvatskog bioetičkog društva.

Prve Osječke dane bioetike svečano je otvorio prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku, istaknuvši važnost očuvanja hrvatskih polja od GM usjeva, a u čemu važnu ulogu ima razvoj i poticanje ekološke poljoprivrede. Na konferenciji je sudjelovalo tridesetak znanstvenika, novinara i aktivista iz Kanade, Indije, Makedonije, Srbije, BiH i Hrvatske koji se bave raznim bioetičkim pitanjima. Većina izlaganja bila je fokusirana na problematiku GMO-a i CETA sporazum, a posebnu je pozornost izazvala predsjednica foruma okolišnih novinara Indije, Keya Acharya. Ona je objasnila probleme koje je izazvalo uvođenje genetički modificiranih usjeva u poljoprivredni sustav Indije. Predsjednik organizacijskog odbora, doc. dr. sc. Ivica Kelam, najavio je održavanje 2. Osječkih dana bioetike u studenome 2018.

Ivica Kelam
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi

2

UKUPAN BROJ STUDENATA NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Na Sveučilištu u Osijeku upisano je 16 539 studenata

3

MARINA ČOVIĆ, NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA:

Želim postići da se na svim osječkim sastavnicama ujednače prakse vezane uz zaštitu studentskih prava