Učionica
EKONOMSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U OSIJEKU NA JUBILARNOM, 25. SAVJETOVANJU EKONOMISTA U OPATIJI

Ozbiljni prijedlozi i konkretne smjernice za buduće ekonomsko djelovanje u Republici Hrvatskoj
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Drugu godinu zaredom Ekonomski fakultet u Osijeku sudjelovao je na tradicionalnom Savjetovanju ekonomista u Opatiji koje je ove godine održano jubilarni, 25. put, i to pod nazivom "Ekonomska politika Hrvatske u 2018. godini".

Ovogodišnji program, održan pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, okupio je više od 500 sudionika iz poslovne, akademske i javne zajednice, a uključivao je više od 20 znanstveno-stručnih predavanja i više od 50 sudionika panel-rasprava (više o programu dostupno je na linku: http://www.hde.hr/). Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku izv. prof. dr. sc. Boris Crnković, podržao je i nagradio sudjelovanjem čak 49 top studenata i predstavnika svih studentskih udruga koje djeluju pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Prodekanica fakulteta doc.dr. sc. Nataša Drvenkar, kao članica organizacijskog odbora, s kolegicom Elianom Čandrlić moderirala je panel "Što nakon diplome – pripreme i očekivanja studenata" na Danu studenata ekonomskih fakulteta. Sudjelovalo je 15 studenata, među kojima i osječki studenti Ivona Adrić (predsjednica Studentskog zbora) i Antun Odobašić. Osim toga, izv. prof. dr. sc. Domagoj Sajter i izv. prof. dr. sc. Davor Dujak, održali su predavanje naslovljeno "Arhitektura kriptovaluta u logistici", u dijelu programa "Aktualna istraživanja".

Ovogodišnji program obilježen je zanimljivim i aktualnim pogledima na posljednjih 25. godina hrvatske "ekonomske stvarnosti", kao i ozbiljnim prijedlozima i konkretnim smjernicama za buduće (što hitnije) djelovanje. Između ostalih uglednih sudionika predavanja su održali i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednica Vlade RH dr. sc. Martina Dalić, guverner HNB-a izv. prof. dr. sc. Boris Vujčić, ministar financija dr. sc. Zdravko Marić, ministar državne imovine doc. dr. sc. Goran Marić, te ministar zaštite okoliša i energetike doc. dr. sc. Tomislav Ćorić.

Nataša Drvenkar
Možda ste propustili...