Učionica
SAFETYCER

Počeo projekt čiji je cilj smanjenje kontaminacije žitarica gljivičnim patogenima
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Tijekom 9. i 10. studenoga 2017. u Bukureštu je održan početni sastanak Erasmus+ KA2 projekta "Strategije sprječavanja i smanjenja utjecaja kontaminacije gljivama na kvalitetu žitarica i sigurnost hrane" (Strategies to predict, prevent and reduce the effect of fungal contamination on cereals quality, production and food safety), skraćenog naziva SAFETYCER.

Svake godine veliki broj usjeva žitarica mogu napasti gljive na polju i tijekom skladištenja, što dovodi do značajnih financijskih gubitaka te šteta za zdravlje ljudi i životinja. Danas se zbog klimatskih promjena i zagađenja okoliša iz različitih izvora sve češće proizvode žitarice koje ne zadovoljavaju kvalitetom i zbog toga SAFETYCER projekt ima za cilj razviti i u praksi provesti preventivne mjere u cilju smanjenja kontaminacije/zaraze žitarica gljivičnim patogenima za sve zemlje partnere projekta. Plan je razviti nastavne planove i priručnik za tečaj, te obučiti 70 zaposlenika s nižom razinom obrazovanja (10 tehnologa i 60 radnika) teoretskom i praktičnom nastavom kroz 11 tečajeva tijekom pet dana. Nositelj projekta je udruga ROMPAN (The Romanian employers' league of the milling, bakery and flour based products industry) iz Bukurešta, a partneri su, uz Poljoprivredni fakultet u Osijeku, i University of agricultural sciences and veterinary medicine of Banat iz Temišvara u Rumunjskoj, Universita degli studi di Bari Aldo Moro iz Italije te Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu iz Srbije. Projekt SAFETYCER financiran je iz programa Erasmus+: Ključna aktivnost 2 (KA2) - Strateška partnerstva, a proračun mu ukupno iznosi 114.640 eura. Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku pripalo je 18.355 eura.

Jasenka ĆOSIĆ, Karolina VRANDEČIĆ, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SLAVONSKA STEM EVOLUCIJA“ NA FERIT-U OSIJEK

Rješavaju problem nerazvijenosti modela društveno korisnoga učenja

UPISANI STUDENTI NA PREDDIPLOMSKE, DIPLOMSKE I INTEGRIRANE SVEUČILIŠNE STUDIJE TE NA PREDDIPLOMSKE STRUČNE I SPECIJALISTIČKE DIPLOMSKE STRUČNE STUDIJE NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Na Sveučilištu u Osijeku trenutačno studira ukupno 16 018 studenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva