Učionica
POKRENUT NOVI UMJETNIČKI PROJEKT U REKTORATU

Izložbom "Božićna priča" počeo ciklus "Muzej u gostima"
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Otvorenjem izložbe pod nazivom "Božićna priča" u prostoru na prvom katu zgrade Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 5. prosinca 2017. pokrenut je novi umjetnički projekt, odnosno ciklus “Muzej u gostima”, koji se realizira u suradnji Sveučilišta i Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku.

Posrijedi je ciklus gostujućih izložbi s radovima iz fundusa MLU-a, koje će periodično biti postavljane u ovom prostoru, a inicirao ga je izv. prof. art. Robert Raponja, prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju. Na ovoj prvoj izložbi, čije je otvorenje okupilo mnoge djelatnike Sveučilišta te studente i djelatnike Umjetničke akademije u Osijeku, prikazano je devet slika s prigodnom zimskom i vjerskom tematikom, čiji su autori stari majstori Hotzendorf, Krušklin, Stengl, Filakovac, Zorman i Tomerlin. Posjetitelje su pozdravili rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, i Jasminka Mesarić, ravnateljica MLU-a. U okviru programa otvaranja nastupili su studenti Umjetničke akademije u Osijeku, Anna Jurković i Antonio Kolovrat (gitara).

Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTVARENI DOKTORAT REZULTAT SURADNJE IZMEĐU FERIT-A I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU, GHENTU I NOVOM SADU

Dr. sc. Hrvoje Leventić stekao prvi dvojni doktorat na Sveučilištu u Osijeku

2

DR. SC. ISTKHAR ALI IZ INDIJE:

Znanje i iskustvo koje ću ponijeti iz Osijeka značajno će mi pomoći u daljnjem znanstvenom radu

3

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?