Učionica
21. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Tradicionalno predstavljena znanja i mogućnosti sveučilišnih sastavnica
Objavljeno 17. prosinca, 2017.
IZBOROM STUDIJA I UPISOM NA STUDIJSKI PROGRAM POČINJE PROFESIONALNI RAZVOJ SVAKOGA POJEDINCA

Vezani članci

KAKO SU SE PREDSTAVILE SASTAVNICE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Uložen veliki kreativni trud u prezentacije na izložbenim štandovima

Tijekom petka i subote, 8. i 9. prosinca 2017. godine, u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku uspješno je održana 21. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Na otvorenju Smotre, ukazavši svojim riječima na značaj informiranja budućih studenata i nastojanja Sveučilišta u Osijeku da maturantima pruži što jasnije smjernice, buduće studente pozdravili su: Ivan Šarić u ime Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku, Petar Lagator, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika grada Osijeka, prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, dekan Poljoprivrednog fakulteta i prof. dr. sc. Dražan Kozak, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta u Osijeku. Osvrnuvši se ukratko na osnovne informacije o Sveučilištu u Osijeku i kontinuirana nastojanja poboljšanja kvalitete studiranja, svojim uvodnim govorom prorektor Kozak posebno je maturantima naglasio kako izborom studija i upisom na studijski program počinje profesionalni razvoj svakoga pojedinca. Stoga je tijekom studiranja, osim stručnih znanja, važno poticati i osobni razvoj, odgovornost i samostalnost te razvijati vlastitu kreativnost i inovativnost.

Svrha održavanja Smotre Sveučilišta jest pružiti sve potrebne informacije kako bi odluka svakog maturanta o upisu na studij bila u najvećoj mogućoj mjeri utemeljena, a time i ostvariva. S takvom namjerom izložbene prostore sveučilišnih sastavnica, maturante i sve zainteresirane u potrazi za informacijama o željenom studiju, ugostio je Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Budućim studentima informacije su na tradicionalno kreativnim štandovima pružile sve znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku, ali i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Studentski centar u Osijeku, Studentski centar u Slavonskom Brodu, Studentski zbor i studentske udruge. Cjelovite i detaljne informacije o svim sastavnicama Sveučilišta i dostupnim studijskim programima maturantima su dostupne u Vodiču za buduće studente koji je već dostupan u tiskanom izdanju, a u online verziji može se pronaći na internetskim stranicama Sveučilišta u Osijeku na adresi:

http://www.unios.hr/wp-content/uploads/2017/12/Vodic2017-6.pdf.

Damir ŠPANIĆ
Natječaj za najbolji plakat 21. Smotre i naslovnicu Vodiča za buduće studente

Studenti Sveučilišta u Osijeku i ove akademske godine imali su priliku vlastitu kreativnost izraziti kroz natječaj za izradu likovnog rješenja velikog plakata 21. Smotre u Osijeku i naslovne stranice Vodiča za buduće studente za iduću akademsku godinu 2018./2019. Za najbolje likovno rješenje plakata Smotre i naslovnice Vodiča novčanom nagradom u iznosu od 3000 kuna nagrađena je Iva Kostić, studentica Umjetničke akademije u Osijeku. Za drugi najbolji rad iznosom od 2000 kuna nagrađen je Hrvoje Knežević, student Građevinskog fakulteta Osijek, a nagradom od 1000 kuna za treći rad nagrađen je Marko Hampovčan, student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Nagrađeni radovi, kao i svi ostali radovi s likovnim rješenjima pristigli na natječaj, bili su izloženi na Poljoprivrednom fakultetu tijekom održavanja Smotre.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana