Učionica

Osječki student Stjepan Ćurčić postao predsjednik Hrvatskog studentskog zbora
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Vezani članci

KONSTITUIRAN STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Izabrano vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta za iduće dvije godine

Na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog studentskog zbora za akademsku godinu 2017./2018., koja je održana u Osijeku 18. studenoga 2017., za predsjednika je izabran Stjepan Ćurčić, aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a za njegova zamjenika Nediljko Jerković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon što je rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, od 1. listopada 2017. preuzeo funkciju predsjednika Rektorskog zbora RH, ovo je druga značajna funkcija od interesa za studente koju su preuzeli predstavnici Sveučilišta u Osijeku. "Iznimna je čast, ali i velika odgovornost predstavljati i zastupati interese više od 160 tisuća studenata u RH. Svojim inicijativama i aktivnim radom pozicionirat ćemo Hrvatski studentski zbor kao jednog od glavnih dionika u donošenju ključnih odluka vezanih za visoko obrazovanje i studentski standard u Hrvatskoj. Nekada se za studentska prava moralo boriti na ulicama, danas to radimo za pregovaračkim stolom, no cilj je isti – uvesti promjene, a studenti su bili i uvijek će biti nositelji pozitivnih promjena u društvu", rekao je Stjepan Ćurčić. U javnoj je raspravi trenutačno Zakon o obavljanju studentskih poslova, što je svakako jedan od najvećih uspjeha prethodnih saziva Hrvatskog studentskog zbora čije će finaliziranje i konačno donošenje biti jedan od prioriteta i ovog saziva. U planu i programu rada naglasak je stavljen na izmjene zakona o studenskom zboru, predlaganje novog pravilnika o ostvarivanju prava na prehranu te aktivno sudjelovanje u pripremnim radnjama za donošenje izmijenjenog zakona o kvaliteti u visokom obrazovanju te sklapanju budućih programskih ugovora između ministarstva i visokih učilišta.

Jelena KRALJ
Prof. dr. sc. Vlado Guberac:
Zajedno možemo unaprjeđivati sustav visokog obrazovanja

"Grad Osijek i osječko Sveučilište iznjedrili su nobelovce i brojne ugledne članove akademske zajednice u RH. Vjerujem da u suradnji sa studentima Sveučilišta u Osijeku, ali i predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora možemo unaprjeđivati sustav visokog obrazovanja. Iz navedenih razloga ponosan sam što je upravo Stjepan Ćurčić, kao student Sveučilišta u Osijeku, izabran za predsjednika HSZ-a", istaknuo je prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku i predsjednik Rektorskog zbora RH.

Možda ste propustili...