Regija
20 GODINA PRIJATELJSTVA

I ove godine stigla "ljubav u kutijama"
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

SLATINA
Osnovcima na slatinskom području ljubav iz Engleske dolazi u kutijama već dvadeset godina. Tako dugo, naime, civilna udruga Living Life iz engleskoga grada Eastbournea u grofoviji East Sussex, učenici tamošnjih osnovnih škola i pripadnici baptističkih crkava prikupljaju igračke, higijenske potrepštine, slatkiše, školski pribor, vunene kape, rukavice i šalove. Prikupljene predmete pakiraju u kutije, koje predsjednik udruge Mick Trott i njegovi prijatelji dovoze u Hrvatsku.
Ove godine, od blagdana sv. Nikole, podijeljeni su paketi za više od tisuću učenika nižih razreda u svih 20 matičnih i područnih škola slatinskog područja. Na podjeli su, uz predstavnike Crvenoga križa Slatina kao domaćina, sudjelovali osobno Mick Trott, Marjorie i Stacey te vozači Ian, Steven, Bruce i Jerome.
– Oni su s dva kombija prešli više od 3.550 km u oba smjera po snijegom zatrpanim njemačkim i austrijskim cestama da bi obradovali slatinske mališane. Učenici su im se zahvalili malim plesnim točkama i božićnim pjesmama. Engleski donatori ostavili su i oko 12.000 kuna za koje su kupljeni paketi hrane i higijene za 40 obitelji s mnogo djece. Već desetu godinu zaredom nismo zaboravili ni djecu u „izgubljenom“ selu Kladavac nedaleko od Babine Grede. Ovom prilikom Crveni križ Slatina svim donatorima, prijateljima i volonterima, darivateljima krvi i korisnicima želi sretan i blagoslovljen Božić i obilje radosti, mira i ljubavi u novoj 2018. godini, rekao je ravnatelj GDCK Slatina Vladimir Jelenčić.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike