Sport
NOGOMET

Dinamo slavio na Maksimiru
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

ZAGREB

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1225. Sudac: Andrej Burilo 6 (Osijek).
STRIJELCI:  1:0 Henriquez (79).
ŽUTI KARTONI: Nema (Dinamo), Plum (Cibalia).
Crvenih kartona nije bilo.
NAJBOLJI IGRAČ UTAKMICE: DANIEL OLMO (DINAMO)

DINAMO: Livaković -, Stojanović 6, Sigali 6, Rrahmani 6, Lecjaks 6,5, Doumbia 6,5, Ademi 6, Olmo 7,5, Soudani 7 (od 90. Lešković-), Ćorić 6 (od 74. Fiolić 6,5), Hodžić 6  (od 62. Henriquez 7).
CIBALIA: Šubarić 7,5, Karamarko 6, Oršolić 6,5, Zgrablić 6,5, Rubić 6,5, Plum 5,5, Filipović 6, Galić 6, Štrkalj 6, Kordić 6 (od 90. Križanović-), Dabro 5,5 (od 78. Miličević-).

Trener Bartolović je odustao od najavljenog sastava, pa je u igru umjesto kapetana Vitaića poslao mladog Zvonimira Filipovića, a kapetansku je traku u ovom susretu nosio Petar Rubić. Odmah na početku susret Dinamo je pokazao da želi što prije do vodstva i pritiskali su obranu Cibalije sa svih strana, pa su se Vinkovčani morali braniti sa svih deset igrača. Prvi je zaprijetio već u prvoj minuti Soudani, ali je lopta otišla preko gola. Odlično se u tim početnim minutama snašao vratar Šubarić koji svaki ozbiljniji pokušaj igrača Dinama brani, pa i onaj sa samo tri metra neugodnog Soudanija, koji glavom šutira, a Šubarić bravurozno brani. Imali su Zagrepčani u prvoj trećini prvog poluvremena još nekoliko prilika, ali su sve igrači ili vratar Cibalije otklanjali bez većih problema. Nakon isteka početnih 15 minuta pao je pritisak igrača Dinama, pa je i Cibalia "prodisala" te su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila vrataru Livakoviću. Hrabrom igrom Vinkovčani su prvih 45 minuta svoju mrežu sačuvali netaknutom, prvo zahvaljujući vrataru Šubariću, a potom stoperima Zgrabliću i mladom Oršliću te svim ostalim koji su se požrtvovano vraćali u obranu, a potom brzo prelazili u kontre čim se za to ukazivala prilika.
I početkom drugog poluvremena Dinamo je jurnuo ne bi li postigao pogodak što prije, pa su u prve dvije minute u prilici za pogodak bili Olmo i Ademi, ali oba šuta su završila pored gola. Pritisak momčadi Dinama u drugom poluvremenu nije bio toliko opasan koliko onaj u prvom, ali se ipak Cibalia morala grčevito braniti. Odličan šut u 59. minuti uputio je Doumbia, s nekih 18 metara, ali je fantastično reagirao vratar Šubarić i prizemnu loptu izbio u korner. Najljepšu akciju na utakmici izveli su nogometaši Dinama u 64. minuti kada je akcija po desnoj strani išla preko Stojanovića do Soudanija, pa opet do Stojanovića, koji odlično na rubu šesnaesterca zavrće loptu u sredinu na koju natrčava Ćorić, ali njegov šut iz čiste prilike odlazi preko gola. Sreća za Cibaliju. Igrali su Dinamovci u drugom poluvremenu strpljivo čekajući svoju priliku i dočekali su je u 79. minuti kada je lopta na lijevoj strani došla do Fiolića, a on je odlično šalje pred gol Cibalije gdje je u skoku najviši bio Henriquez i glavom pod prečku šalje ju u gol. Odmah nakon gola je dobru priliku za još jedan pogodak imao je Soudani, ali očito ovo nije bio njegov dan, opet mu je lopta završila pored gola. Posljednju priliku na utakmici imali su opet Dinamovci u posljednjoj minuti susreta, ali neprecizan je bio Fiolić. Na kraju zaslužena pobjeda Dinama, ali i borbena i požrtvovana Cibalia uz malo više sreće mogla je doći do boda.Antun Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike