Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Ne smiju ostati dužni vjernim navijačima
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Malo su drukčije u Našicama zamišljali završetak 2017. godine. Zapravo jedan cilj je ispunjen. Plasman u skupine EHF kupa svake je godine jedna od zadaća koja se postavi pred momčad. Ove je godine ta misija uspješno okončana. A u SEHA Gazprom ligi? U RK NEXE učinkom u regionalnoj ligi ne mogu biti zadovoljni. Samo jedna pobjeda uz tri remija, više od 100 dana bez pobjede i pretposljednje mjesto na tablici s istim brojem bodova kao i posljednja Vojvodina, koja je svladala “gromove” nedavno u novosadskoj Slanoj bari. Stoga, za kraj godine cilj je ne završiti sezonu na posljednjem mjestu, a možda i popeti se bar stepenicu više. Danas Novosađani gostuju kod PPD-a Zagreb. Dinamo, koji ima bod više od Našičana, kod kuće u Pančevu dočekuje Gorenje. I ta će utakmica završiti prije nedjeljnog obračuna NEXE-a i Metalurga (20.30 sati) u dvorani OŠ kralja Tomislava. Našičani će stoga znati jesu li sa štitom ili na njemu. No, bez obzira na trenutnu poziciju, cilj je svakako 2017. godinu okončati pobjedom. Može li se to ostvariti protiv Metalurga. Tradicija kaže može. Zanmljivo, NEXE u međusobnim obračunima sa sastavom iz Avtokomande ima bolji učinak. Metalurg je prvu pobjedu ostvario tek u sezoni 2014./2015. U tek četvrtom izdanju lige. Ove godine Metalurg ima šest bodova prednosti. U susretu odigranom u Skopju slavili su 29:22. Stoga, s obzirom na našičke “toplo-hladno” igre bit će ponovno vrlo neizvjesno.

Zaštitni znak sadašnjeg Metalurga je hrvatski izbornik Lino Červar. Koji je zbog sve većih obveza kako se bliži Europsko prvenstvo svoje mjesto na stolici prepustio Aleksandru Joviću. U njegovim redovima igra i nadolazeći hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac. U rosteru je i desno krilo Ante Tokić. A dres Metalurga oblačio je i od ove sezone “grom” Marko Buvinić. U Našice je stigao obilaznim putem. Iz Skopja via austrijski Bregenz.

- Dok nisam došao u NEXE, igrao sam s bivšim klubovima tri puta i sva tri puta doživio poraz - prisjetio se ovaj Umažanin koji pokriva poziciju desnog vanjskog i desnog krila.

Uvažava i sadašnji Metalurg.

- I ove su sezone nezgodan protivnik svima. Imali su odličnih izdanja i u Ligi prvaka i u SEHA-Gazprom ligi. S druge strane, mi smo kiksali u nekoliko posljednjih utakmica. U nedjelju nas zanima samo pobjeda, posebice što utakmicu igramo pred našim navijačima. I njima smo ostali dužni. Godinu želimo završiti s pozitivnim rezultatom.

Buvinić će istaknuti kako su, suprotno momčadi, navijači ove sezone konstanta.

- Navijači su naše veliko bogatstvo. Ne znam ima li itko u SEHA ligi tako vjerne navijače. I njima se moramo iskupiti, ostali smo im dužni igrom i rezultatima u posljednje vrijeme. Želio bih ih sve pozvati neka dođu u nedjelju na utakmicu. Bilo bi lijepo, zajedno s njima, pobjedom završiti ovu godinu.

Susret NEXE - Metalurg počinje u nedjelju u 20.30 sati.

Krešimir LACKOVIĆ
I METALURG DONIRA KNJIGE

Nakon Tatrana i Vardara Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici u Našicama knjige će donirati i RK Metalurg. Predstavnici skopskog kluba predat će donaciju knjiga Makedonskom knjižnom kutku koji od lani djeluje u našičkoj knjižnici. Prije njih Tatran je donirao knjige na slovačkom jeziku, dok je Vardar također donirao knjige na makedonskom. Donaciju će, uz ravnateljicu HNKČ Našice Silviju Šokić, primiti predstavnik makedonske nacionalne manjine za OBŽ Dragoljub Sijanoski i predsjednik Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“ Boris Trajanovski.

Najčitanije iz rubrike