Sport
DINAMO - CIBALIA

Oslabljeni na Maksimir
Objavljeno 16. prosinca, 2017.
Izvan stroja su Ikić, Muženjak, Milić, Pervan, Brkić i Peričić

Posljednju prvenstvenu utakmicu jesenskog dijela sezone Cibalia će odigrati u Zagrebu protiv lidera Dinama. Nakon susreta prošlog kola u Zaprešiću, i svega onoga što se ondje događalo tijekom i nakon susreta, trener Mladen Bartolović ipak je uspio odraditi pripreme za ovaj susret bez većih problema.

- Svjesni smo što nas čeka u Zagrebu. Kvalitetna momčad, koja ovu sezonu još nije izgubila i sigurno je da će napraviti sve da ovu polusezonu završi novom pobjedom. Bez obzira na to, mi ćemo pokušati napraviti sve da bismo izgledali jako dobro, kao što je to bilo u prethodnim utakmicama, i da se na taj način predstavimo gledateljima u Maksimiru. Znači, u što boljem izdanju, a vidjet ćemo na kraju hoće li nas i rezultat pomaziti.

Bartolović za ovaj susret ima problema oko sastava kakvih dugo nije imao, zaredali su kartoni, ozljede i bolest, pa će mu sastav u Zagrebu biti desetkovan.

- Istina, imamo problema oko sastava momčadi. Imamo dosta igrača izvan stroja, neki su odsutni zbog tri žuta kartona (Ikić i Muženjak), neki zbog crvenog (Milić), a neki zbog bolesti (Pervan) i ozljeda (Brkić, Peričić). Ponavljam stalno, pa ću i ovaj put, ne volim se izvlačiti na te stvari, Cibalia ima 25 igrača i sada je prilika nekima koji su manje igrali da se u Maksimiru pokažu i dokažu - zaključio je Mladen Bartolović.

U početnoj postavi bit će i Frane Vitaić, koji je uoči puta u Zagreb podijelio svoja razmišljanja s novinarima.

- Proteklih smo se dana nešto više zamarali nekim drugim stvarima, ali smo ipak posljednja dva dana fokusirani samo na utakmicu. Teren je naš fokus, naš posao i tu se moramo pokazati u najboljem svjetlu. Imamo dosta izostanaka, mogli bismo reći, glavnih igrača, ali svi imamo želju i nadam se da ćemo se dovoljno dobro skupiti i još jednom pokazati u pravom svjetlu.

Opće je razmišljanje u javnosti da će Cibalia zbog istupa u javnosti igrača nakon susreta s Interom u Zaprešiću imati i dalje problema s “ljudima u crnom” i kako bi se to moglo dogoditi već na susretu u Zagrebu s Dinamom, ako iole bude ugrožena pobjeda domaćina. Međutim, kapetan o tome ne želi više polemizirati.

- Ne želim se vraćati na tu temu. Dovoljno sam rekao o tome, fokusiran sam na posljednju jesensku utakmicu. Reklo se što se reklo, naše je da više govorimo na terenu, a što će biti, neka drugi sude o tome. Javnost ionako sve vidi i sazna - rekao je kapetan Cibalije uoči posljednjeg jesenskog kola.

Antun GRGIĆ

DINAMO - CIBALIA

Početak: subota, 15 sati

Livaković-Šubarić

Stojanović - Karamarko

Rrahmani - Oršolić

Benković - Zgrablić

Sosa - Rubić

Ademi - Plum

Doumbia - Vitaić

Ćorić - Galić

Olmo - Štrkalj

Soudani - Kordić

Hodžić - Dabro

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 39 000

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Vinkovčani i u najjačoj postavi teško mogu parirati Dinamu, a ne ovako desetkovani

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike