Sport
DARKO RAIĆ-SUDAR

Uspjeh je što ćemo izgurati polusezonu
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Istra 1961 u susretu s Osijekom spustit će zastor na prvi dio sezone. Hoće li se na istom mjestu u sličnom sastavu okupiti tamo negdje početkom veljače kada se nastavlja prvenstvo, pokazat će vrijeme, ali teško bi u ovom trenutku bilo pronaći čovjeka koji je u to sto posto uvjeren. Za mnoge je već veliki uspjeh i činjenica što se u situaciji totalne financijske neimaštine uopće uspjelo izgurati do kraja polusezone. Mnogo je bilo skeptika koji nisu vjerovali u takav epilog, a jedan od njih bio je i trener "zeleno-žutih" Darko Raić-Sudar.

- Istina, da mi je netko to tvrdio, rekao bih mu da je lud i da je nemoguće odraditi tri mjeseca bez imalo financijske pomoći, ali mi smo ipak uspjeli. Prije su nam se ovakve stvari znale događati pred kraj sezone pa bi se nekako izguralo uz nadu da će se preko ljeta situacija stabilizirati, dok nam je sada Michael Glover u rujnu, za vrijeme prve reprezentativne stanke, rekao da više neće financirati klub i stvarno nisam vjerovao da ćemo izgurati do kraja.

Prije konačnog jesenskog oproštaja trebat će odraditi i sraz s Osječanima za koji Raić-Sudar neće morati previše mozgati oko sastava.

- Ostalo nam je 12 seniora, a zapisnik ću popuniti s juniorima. Uz Orbanića, Miljanića i Matteonija, koji su s nama bili u Maksimiru, priključio sam treninzima Trešnjića i Ramadanija koji imaju pravo nastupa, za razliku od Radetića koji također trenira s nama, ali ne može igrati. Iskreno, nemam mnogo dilema oko sastava niti mogu previše toga kemijati. Od onih koji su krenuli u Maksimiru ostao sam bez Puclina i Vojnovića, vraća se Čuljak, uskočit će Prelčec i to bi manje-više bilo to - istaknuo je Raić-Sudar, koji je pustio Vojnovića da ode u Osijek jer ga za ovu utakmicu, sukladno dogovoru između klubova, ne može koristiti.

- Nije sporno da bi oni bili favoriti u ovoj utakmici i da Vojnović igra za nas, ali razumijem ih, normalno da oni prije svega gledaju sebe i kako da osvoje tri boda koji će im možda donijeti drugu poziciju na ljestvici, rekao je Raić-Sudar koji se ne odriče unaprijed bodova.

- Nakon pobjede nad Rudešom, odmah sam rekao dečkima da su oni svoje napravili te da će svaki osvojeni bod na dvije preostale utakmice biti samo bonus. Igrači će sigurno dati sve od sebe i nadu u pozitivan rezultat nam nitko ne može uzeti, bez obzira na situaciju. Znam kako im je, sada pogotovo jer su neki već na određeni način s glavama u svojim domovima i neće im se biti lako fokusirati na utakmicu, ali isto tako i Osječani već sigurno razmišljaju o odmoru pa će to možda i na njih utjecati, pričao je trener Istre 1961 kojeg uoči susreta s Osijekom muči jedna dvojba. Zaigrati u zadnjoj liniji s četvoricom ili petoricom igrača. I.C.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike