Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Lider za kraj 2017. i napornog ritma
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Posljednjih mjesec dana odbojkašice Osijeka vjerojatno ni same nisu sigurne u kojem natjecanju igraju. Utakmice su na programu svaka tri-četiri dana, ali naporan ritam bliži se svome kraju. Pred odbojkašicama s Drave posljednja je utakmica za bodove u 2017. godini, a u sklopu 11. kola Superlige u Gradski vrt stiže zagrebačka Mladost. Lider prvenstva, koji niže samo pobjede, nedavno je bio gost slavonske metropole. Prije deset dana isti su suparnici igrali prvi polufinalni dvoboj Kupa Hrvatske. Zagrepčanke su lako slavile u tri seta, izostao je priželjkivani otpor, koji bi u subotu navečer (19) trebao biti bolji.

- Nemamo dobra iskustva s Mladosti ove sezone, oba susreta izgubile smo brzo i uvjerljivo. Posljednji u Kupu bio je sličan onom protiv Ostrave. Dva seta ispod očekivanja, onda nešto bolje izdanje u trećem. Pokušat ćemo biti konkurentnije - priželjkuje Ivana Grubeša, kapetanica Osijeka, koji će četiri dana nakon te utakmice odraditi i uzvrat u Kupu, što znači da će u 20 dana čak triput igrati protiv najboljeg sastava u državi.

Inače, posljednjih deset dana Osječanke su imale teške kušnje, računajući ovu večeras, bit će im to četvrti dvoboj s kvalitetnim ekipama. Nakon prve Kup utakmice, s Mladosti, za domaće se bodove igralo protiv aktualnih prvakinja, Marina Kaštela (3:2). Prije tri dana gostovala je češka Ostrava u Challenge kupu, a sada slijede još dva dvoboja s “mladostašicama”. Nije lako izdržati, još kada bi se uzeo koji bod za kraj godine...

U subotu još se igraju susreti Marina Kaštela - Rijeka CO i Olimpik (Zagreb) - Poreč, a 11. kolo u nedjelju (19 sati) zaključuju Nova Gradiška - Kaštela Cemex. Domaće traže prvu pobjedu u sezoni.

Slavonski dvojac u prvoj ligi gostuje, Đakovo je u subotu kod Kostrene, a Enna Vukovar dan poslije kod Drenove. Još igraju Brda (Split) i Azena Velika Gorica te Zadar i Rockwool (Rovinj). N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike