Regija
NA STROSSMAYEROVOM TRGU

Otvoren Adventski sajam i klizalište
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Vezani članci

BEZ INTERESA ZA ADVENTSKE SADRŽAJE RADNIM DANOM

Na sajmu nekolicina kućica hranu i piće nudi malobrojnim građanima

ĐAKOVO

Dan uoči paljenja treće adventske svijeće, a koja će biti upaljena danas, u 18.30 sati, jučer su na Strossmayerovom trgu otvoreni Adventski sajam i klizalište na kojem je klizanje prvoga dana bilo besplatno. Sajam je u tipiziranim drvenim kućicama okupio OPG-ove, obrte, udruge i domaće radinosti koji izlažu prehrambene i druge proizvode. Nakon nastupa Malog zbora OŠ A. Čolnića, kazališnu sezonu 2017./2018. otvorio je zamjenik gradonačelnika Robert Francem, a već trenutak zatim klizalište, smješteno između Sjemeništa i ulaza u Veliki park, bilo je puno klizača.

Prvi sajamski dan adventa u gradu popratile su i adventske vožnje fijakerom Državne ergele Đakovo, a djeca mogu uživati i u kočiji od slame, s upregnutim slamnatim lipicancem, koji su također dio adventskog sadržaja na trgu. U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom najmlađima je pričana najljepša blagdanska priča.

U popodnevnom programu uslijedilo je prvo paljenje lampica na trgu “Blistaj, blistaj zvijezdo mala”, a navečer je održan koncert grupe Autobahn.

Danas, u subotu, Advent u Đakovu nastavlja se u 10 sati degustacijom čobanca na korzu, a prikupljena sredstva idu za uređaj za djecu s ADHD-om. Popodne je program na Ergeli gdje je u 17 sati Božićni bal lipicanaca. Nakon paljenja treće adventske svijeće, u 20.30 sati, na trgu je koncert Vatre. U nedjelju, u 18 sati, u Đakovo stiže Betlehemsko svjetlo. U 18.45 na trgu je nastup KUD-a Tena. Adventski sajam i klizalište bit će otvoreni do 7. siječnja. Radno vrijeme klizališta svakodnevno je od 10 do 21 sat, a od 27. do 31. prosinca najavljena je i škola klizanja za početnike.S.Župan

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike