Regija
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Lipicanski balovi kroz objektiv Silvije Butković
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

ĐAKOVO

U predvorju Centra za kulturu otvorena je izložba fotografija nastalih na do sada održanih pet Božićnih balova lipicanaca u Državnoj ergeli Đakovo koje je snimila fotografkinja i zaposlenica te ustanove Silvija Butković. O ovoj značajnoj priredbi koja je Đakovo označila kao turističku destinaciju koja nudi ono što ni jedan grad ne može ponuditi na taj način, kao i o fotografijama koje su na njoj nastale, govorila je sama autorica, potom ravnatelj Mirko Damjanović, direktorica TZ-a Đakova Marija Burek, te zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Autorica Butković osvrnula se na veliki interes za Božićni bal lipicanaca, koji će se sutra (subota) održati šesti puta, a na koji dolaze gosti iz Splita, Dubrovnika, Slovenije, Vojvodine, Beograda. Za izložene fotografije rekla je kako je to pet ispričanih priča Božićnog bala, no isto tako i pokušaj da pokažu što je lipicanac, Slavonija, te da nastave ovu tradiciju.

Ravnatelj Damjanović pozdravljajući okupljene istaknuo je kako je autorica svih izloženih fotografija snimljenih na proteklih pet održanih lipicanskih balova u đakovačkoj Ergeli Silvija Butković.

- Ovo su stopostotni njezini uratci, sve je ona sama odradila i izabrala i zajedno s Foto kinoklubom ovdje prezentirala - kazao je Damjanović, podsjetivši na dugogodišnju tradiciju uzgoja lipicanskih konja na ovom području. Direktorica TZ-a Marija Burek rekla je kako oni bal podupiru od samih početaka, no isto tako, naglasila je, i Državna ergela podupire njihov rad.

– I ova izložba prekrasan je dio samoga programa, o Božićnom balu ne treba mnogo govoriti, rečeno nam je kako već postoji veliki interes za karte za iduću godinu - rekla je Burek. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Robert Francem, rekavši kako je fotografski rad autorice Butković od iznimnog značaja za Đakovo. U glazbenom dijelu programa nastupila je MPS Strossmayer KUD-a Šokadija Strizivojna.M.Muškić

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike