Osijek
PREDBLAGDANSKI PRIJAM KOD ŽUPANA

Budućnost županije u našim je rukama
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

- Zaboravimo pesimizam i okrenimo se optimizmu - pozvao je župan Ivan Anušić tijekom jučerašnjeg predblagdanskog prijma. U središtu Osječko-baranjske županije, na Trgu Ante Starčevića, okupili su se predstavnici društvenih djelatnosti, osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih i socijalnih ustanova, kulturnih i vjerskih institucija i udruga.

Obraćajući se uzvanicima župan je uputio poruku optimizma te da ova županija mora krenuti putem gospodarskog oporavka.

- Pesimizam je nešto što se više ne smije ponavljati, ne smijemo sami sebe dovoditi u situaciju da mislimo da nismo sposobni, da ne znamo, ili da očekujemo pomoć od bilo koga i da je netko drugi dužan nama pomagati. Imamo naše resurse, našu inteligenciju, znanstvene ustanove, političare, njive i oranice, naše potencijale, izvolimo ih upregnuti i krenuti smjerom koji stanovnici Osječko-baranjske županije očekuju - stava je župan Anušić. Naravno da se ovo mora prvo osjeti u nastojanjima da se zaustavi odlazak iz Slavonije, mladih i onih koji odlaze u potrazi za boljim ili bolje plaćenim poslom.

- Zato svi mi imamo zadaću početi razmišljati o tome kako ćemo sve ono što imamo pokrenuti u našu korist - zaključio je Anušić. Svjestan je da je na njemu i njegovom timu najveća odgovornost, ali i da bez zajedničkog djelovanja cijele zajednice ne može doći do konkretnih, ali i brzih rezultata.

- Budućnost županije u našim je rukama - rekao je župan. D.Ku.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike