Osijek
ZASTAVE NA KRIŽANJU VUKOVARSKE I TRPIMIROVE ZBUNILE GRAĐANE

Zastave grada ipak nisu naopako
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Četiri zastave grada Osijeka postavljene na stup, na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice, zbunile su neke građane koji su nam se javili u redakciju.

Kao što nam je svima dobro poznato, zastava grada Osijeka je bijele i kobalt modre boje s grbom u sredini koji ima oblik stiliziranog štita, a u čijem je središnjem dijelu naglašen most na tri luka preko rijeke Drave. Boje zastave okomito su položene u odnosu na stup, a prema pravilniku bijela boja mora dolaziti s lijeve strane, odnosno na stup, dok modra gleda prema van.

Međutim, gledajući zastave na spomenutoj lokaciji iz različitih kutova, doima se da je ona suprotno postavljena - naopako, odnosno, bijela je boja s desne strane. No, to nije pogreška, jer bijela boja uvijek ide uz stup.

Kontaktirali smo ured gradonačelnika, a vršitelj dužnosti pročelnika Željko Lončar, potvrdio je da su zastave postavljene u skladu sa zakonom te da nema govora o bilo kakvim nepravilnostima, iako razumije zašto su mogle zbuniti građane.

Naime, nije neuobičajeno da se na jednom stupu zastava grada postavlja uz zastavu Republike Hrvatske, Županije, ili Europske unije, umjesto četiri zastave grada na isti stup. Ipak, ni četiri istovjetne zastave na jednom stupu nije nepravilnost. A. Andrejek

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike