Osijek
BOŽIĆNICE ZA ŠTIĆENIKE DOMA SV. VINKA

Dobili i ulaznice za
doček Nove godine
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Kao i svake godine i ove je Grad Osijek uljepšao božićne blagdane štićenicima Doma sv. Vinka pri osječkom Caritasu. Jučer su im tako uručene božićnice u pojedinačnom iznosu od 200 kuna, pa će si tako svih 18 štićenika, koliko ih se trenutačno nalazi u ovome domu, ovih blagdana moći kupiti ono što im je potrebno.

Predstavnici Grada – prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Romano Kristić, osim božićnica zainteresiranim beskućnicima donijeli su još jedan dar - ulaznice za umirovljenički doček Nove godine.

- Bude li još zainteresiranih, neće biti problem osigurati i dodatan broj karata - poručio je Šerić, izrazivši zahvalnost vlč. Dragi Tukari i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku što je u Osijeku riješen problem cjelodnevnog boravka beskućnika u Domu sv. Vinka. I nadalje, dodao je, Gradsko vijeće stoji na raspolaganju i u svim ostalim oblicima pomoći.

Kristić je pak iskoristio prigodu podsjetiti da je Caritas značajni pružatelj socijalnih usluga i partner u provedbi socijalnog programa, te naglasio da je u Osijeku situacija takva da nitko ne spava na ulici. Također, prema saznanjima Grada, svatko u gradu ima osiguran bar jedan topli obrok.

- I nadalje ćemo širiti kvalitetu socijalnog programa i nadam se dodatnim sadržajima. Dobra je vijest i da je na sjednici Vlade u Osijeku 1. prosinca donesena odluka o prebacivanju vlasništva iz prostora u Gupčevoj ulici, gdje će se kroz 2018. godinu riješiti problem skladišta Caritasa – podsjetio je Kristić i dodao da će Grad kroz EU fondove osigurati sredstva da se prostor uredi i da pružanje humanitarne pomoći bude na još većoj razini. M. Mihelić

Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

STIHOVI I GLAZBA SVAČIJEG DJETINJSTVA

Mural u Gupčevoj u čast pjesme “Zeko i potočić”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana