Osijek
POMOĆ USUSRET BOŽIĆU

Rijeka ljubavi dijelit će 1000 paketa života
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi, zahvaljujući donacijama dragih sugrađana iz cijele Hrvatske koji su omogućili obiteljima u socijalnoj potrebi da dolazeći blagdan Božića dočekaju sa svojim obiteljima i u sretnom okruženju, podijelit će tisuću paketa života.

Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, kaže kako neće dopustiti da itko bude gladan za blagdane, a tome su pridonijeli mnogobrojni donatori.

- Ove donacije osigurali su dragi nam Bračani, Dubrovčani, građani Novog Marofa, Zagrepčani i svi ostali gradovi, Rotaract Club Osijek, HNK Bilje - omladinski pogon, Saponia, Bimont, Karolina, HROK, Žito, Kamengrad, Geoid – Beroš, Sedra Krka, Kanaan, Dukat, djelatnici Hotela Osijek, gospodin E.K. iz Zagreba, s svojim prijateljima gospodin Tobler je donirao više od 300 igračaka za mališane, studenti Medicinskog fakulteta Osijek (organizirali su koncert i malonogometni turnir), te studenti Ekonomskog fakulteta Osijek Udruga Bookmark, kaže Čučak i nastavlja.

- Gradsko društvo Crvenog križa pokriva 120 obitelji u socijalnoj potrebi s paketima života (prehrana i higijenske potrepštine). Priključile su se srednje škole - II. gimnazija iz Zagreba i Ekonomsko upravna škola Osijek, djeca OŠ “Josip Kozarac“ Josipovac Punitovački, OŠ “Zmajevac“ Novi Bezdan, OŠ „Ludbreg“, OŠ „Jagoda Truhelka“ Osijek i vrtićarci DV „Mali princ“ Višnjevac.

Donacije i financijske potpore sugrađana Lijepe Naše i naših iseljenika, umirovljeni svećenik i mnogi naši umirovljenici koji su se odrekli od sebe i darivali su sa suzama prema svojim mogućnostima. Pomoć su osigurali predobri ljudi iz Konavala, svi anonimni donatori koji su s velikim i plemenitim srcem odvojili od sebe za pomoć obiteljima u socijalnoj potrebi u ove nadolazeće blagdane da se bar nakratko osjećaju zbrinuti i voljeni - nabraja Čučak donatore.

Kaže da želi naglasiti da je Lijepom Našom potekao poput rijeke veliki humanitarni lanac dobrote u ovo adventsko vrijeme i razotkriva što se dodatno nalazi u paketu života. Svaki paket će, kaže, sadržavati i bon na 25 kuna isključivo namjenski za kupnju svježeg mesa ili mesnih prerađevina. Podjela bi počela 18. prosinca (ponedjeljak), u 10 sati, i trajala bi cijeli tjedan, odnosno dok zalihe traju. D. Pejić

HUMANITARNI KONCERT U ŽUPI SVETOG ĆIRILA I METODA

“Večer 13. prosinca bila je za pamćenje jer je u Župi svetih Ćirila i Metoda u Osijeku približno tisuću vjernika is punilo crkvu na humanitarnom koncertu duhovne glaz be, na kojem su nastupili Petar Buljan i Alan Hržica iz Zagreba te Matej Galić iz Osijeka. Koncert je bio na mijenjen isključivo za prikupljanje pomoći za siromašne obitelji i njihove potrebe te je prikupljeno 22.678 kuna”, kaže Štefica Čučak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas