Sport
NOGOMETNI KLUB ČEPIN

Iznenadili sami sebe i kompletnu konkurenciju
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Sezonu ranije ivankovački Bedem bio je previsoka prepreka da bi protekle Čepinčani uvjerljivo osvojili titulu prvaka MŽNL Slavonije i Baranje, te se plasirali u 3. HNL “istok”. Ostajući potom bez osam mahom iskusnijih igrača i članova udarne postave, tako da je trener Igor Toth ljetos morao stvarati novu momčad u znatno jačem natjecateljskom okruženju. Istodobno prinova s predznakom pojačanja nije bilo, ali je pristigao potencijal koji se uz postojeći, također mladi, trebao i mogao razvijati. Radišni stručnjak iz Đakova nije naricao nad postojećim stanjem, nego je opetovano zasukao rukave te svakodnevno podizao mladiće koji su jesenski dio prvenstva završili na šestom mjestu uz samo dva boda manje od liderskog terceta.

- Rezultat je iznad očekivanja pa smo stoga iznenadili kompletnu ligašku konkurenciju, ali i sebe osobno - počeo je Toth analizu i zatim nastavio:

- Ljetna kadrovska slika ponudila je dosta skepse budući da smo ostali bez većeg broja provjerenih igrača, a na okupu sam imao zanimljiv potencijal. Prepoznao sam ga i naglasak stavio na rad, iako nam pripremni rezultati, odnosno igre, nisu nudili previše razloga optimizmu. Vjerovao sam, međutim, u te mladiće kojima je okidač, vjerojatno, bio startni uspjeh u Ivankovu odakle smo odnijeli kompletan plijen što mnogima prije nas nije uspijevalo godinama. Podiglo je to samopuzdanje koje nas je držalo gotovo cijelu polusezonu, osim u dva navrata kada smo bili ispod te razine. Budući da se radi o vrlo mladoj momčadi, iza Osijeka II i najmlađoj, oscilacije su bile pretpostavljene, ali smo se radom i atmosferom uspjeli othrvati kompletnoj konkurenciji te jesen zaključiti na visokom šestom mjestu, posve otklonivši razmišljanja o ostanku u ligi. Ravnopravno se, dakle, možemo nositi sa svima, a kako prostora za napredak ima u izobilju tada je budućnost Čepina zajamčena. Premda postoji opasnost da nam ponajbolje igrače koji su se jesenas prilično podignuli i skrenuli pozornost na sebe, uzmu jače sredine, ali čiji ćemo eventualni slučaj, vjerujem, nadomjestiti. Naša je, naime, najjača snaga homogena momčad, a na čemu ćemo i ubuduće bazirati svoje planove - zadovoljno je Toth arhivirao prvi dio trećeligaškog prvenstva. Bivajući spokojan za nastavak o kojem kaže:

- Budući da smo permanentno djelovali vrlo dobro, koristeći usluge svih 20 raspoloživih igrača, potrebe za pojačanjima i osvježenjima nema. Vjerujem da ćemo ostati na okupu, a kako svi ti mladići mogu podići osobnu i posljedično momčadsku razinu igre, tada vjerujem da možemo zadržati aktualni tablični položaj, odnosno popeti se koju stepenicu, što nije imperativ. Kako je natjecanje prilično izjednačeno moguće je i spuštanje za stepenicu ili dvije, ali ako ostvarimo novi napredak na planu kvalitete igre i igrača, tada ću biti zadovoljan. Poput naših pristaša koji su nas u značajnom broju pratili na igralištu pokraj Uljare odakle je šest jesenskih gostiju otišlo praznih ruku, a samo su Pleterničani na premijeri remijem uspjeli ostati neporaženi. U nastavku, dakle, imat ćemo domaću utakmicu više, pa i prigodu osvajanja više bodova čiji je, pak, aktualni saldo vrlo solidan i zadovoljilo bi nas ponavljanje toga učinka - zaključio je đakovački trener koji već treću sezonu putuje svakodnevno u Čepin. Sa zadovoljstvom čije duševno stanje namjerava zadržati i sljedeće godine planirajući, sa suradnicima Marijom Vratovićem i Vedranom Mutićem, početak priprema sredinom siječnja.D.Lekšan

Nastupili

Jesenas su “zeleni” dres Čepina nosili sljedeći igrači: Kordić, Ribičić (vratari), Grgić, Lamza, Rolj, Gregić, Agatić, Ivić, Brlić, Krstanović, Gačić, Damjanović, Kuburić, Goluža, Bilić, Batarilo-Čerdić, Bilandžić, Bošnjaković, Knežević, Šinko i Mršo.

Strijelci

U 15 utakmica nogometaši Čepina postigli su ukupno 24 pogotka, a klupska lista strijelaca izgleda ovako: 9 - Brlić; 8 - Agatić; 2 - Kuburić, Gačić te po jedan Ivić, Damjanović i Krstanović.

Čepinski novak jesen zaključio na šestom mjestu 3. HNL “istok”

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike