Sport
NOVI ŽIVOT U ITALIJI

Već ove zime neki igrači Osijeka bit će poslani na posudbu u Santarcangelo
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Jedan od suvlasnika NK Osijek Ivan Meštrović odlučio je krenuti u novu nogometnu avanturu. Naime, nalazi se na korak do kupnje talijanskog trećeligaša Santarcangela. Klub osnovan 1926. godine, ali u svojoj dugačkoj povijesti nikada nije igrao u višem rangu natjecanje od trećeg stupnja talijanskog nogometa. Riječ je o klubu iz malenog mjesta koje ima 20-ak tisuća stanovnika, a koji se našao u financijskim problemima.

Međutim, na kupnju Santarcangela Meštrović se nije odlučio samo kako bi ga spasio od bankrota.

- Moja velika ljubav je Osijek, a Santarcangelo će biti moja mala ljubavnica - kaže Meštrović, pa prepričava svoje ideje koje ima prodorom na talijansko nogometno tržište.

- To je grad udaljen deset kilometara od Riminija koji je turističko središte talijanskog sjevernog Jadrana. Formalni vlasnik kluba trebao bi postati za dva tjedna. Oni su talijanski trećeligaš, a talijanska Serie C ima tri divizije s po 20 klubova čiji je prosječan budžet tri do četiri milijuna eura, što nadilazi budžete većine naših prvoligaša. To je samo prvi korak u jednom širem projektu koji planiram, a to je fuzija Santarcangela s klubom iz većeg grada Riminija, čiji klub igra u Serie D. Od ta dva kluba želimo napraviti jedan veliki, uspješni, čije će središte biti u Riminiju. Rimini je grad od 150.000 stanovnika, s 1200 hotela i 15 milijuna noćenja na godinu. Ta cijela regija Emilia Romagna žudi za kvalitetnim nogometom. To je svakako novi veliki izazov za mene.

Kakvi će biti odnosi između novog kluba i “prve ljubavi” NK Osijek?

- Svi znamo što znači talijansko nogometno tržište i utakmice nižih liga veliki su izlog za igrače, pa vjerujemo kako će to i nekim našim sadašnjim prvotimcima u NK Osijeku biti dobar izlog. U Italiji je nogomet religija i velika je stvar ući na ovaj način u tamošnji nogometni svijet. Što se tiče suradnje NK Osijek i Santarcangela ona će biti vrlo uska. Već ove zime tamo ćemo poslati neke naše igrače kako bi im pokušali pomoći u borbi za plasman u Serie B.

Otkrio je Meštrović još jedan važan razlog zbog kojeg se odlučio kupiti tog talijanskog trećeligaša.

- Uskoro ću se preseliti i živjet ću u Italiji, pa će mi ta, uvjetno rečeno, “igračkica” u obliku Santarcangela dobro doći. Talijansko je nogometno tržište najjače u Europi pa mislim kako sam došao na pravo mjesto u pravo vrijeme - zaključio je Ivan Meštrović, predsjednik Uprave NK Osijek i budući vlasnik talijanskog trećeligaša Santarcangela, koji je u toj regiji očito prepoznao i veliki, ali nedovoljno iskorišten poslovni potencijal. D.Keler

Meštrović je otkrio kako će se uskoro preseliti i živjeti u Italiji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike