Sport
PROJEKT PAMPAS

Napucavanjem lopte u šumu
označen je početak gradnje kampa
Objavljeno 14. prosinca, 2017.
Prema najavama bit će to najmodernija škola nogometa u regiji

Jučer je i službeno počeo projekt gradnje kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu. Maloj svečanosti koju je priredio klub nazočili su gradonačelnik Ivan Vrkić i dopredsjednik HNS-a i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović, a delegaciju domaćina NK Osijek predvodio je suvlasnik kluba i predsjednik Uprave Ivan Meštrović. Vrkić i Meštrović okupljenima su se obratili kratkim govorom.

- Drago mi je što ćemo gradnjom kampa stvoriti praktično novu gradsku četvrt, sportsku gradsku četvrt, i oživiti ovaj dio Osijeka. Želim zahvaliti našem gradonačelniku Ivanu Vrkiću i našim mađarskim partnerima, koji su nam omogućili ovaj projekt u trenutku kada nije baš najbolje vrijeme za investicije. Dobit ćemo objekt koji će budućim generacijama naših mladih igrača omogućiti uvjete za rad kakve će, na žalost, većina djece u drugim hrvatskim klubovima moći samo sanjati - rekao je Ivan Meštrović, predsjednik Uprave NK Osijek.

Gradonačelnik Ivan Vrkić bio je zadovoljan što će se neuređena površina na Pampasu pretvoriti u urbanu cjelinu, a nije se propustio ni našaliti.

- Nije izborno vrijeme, pa ne moram zasluge za ovaj projekt pripisivati sebi. One pripadaju Ivanu Meštroviću i gospodinu Lörincu Mészárosu, koji su prvo spasili NK Osijek, a sada su krenuli i u infrastrukturna ulaganja. Posebno mi je drago što će se to dogoditi u Retfali, u koju nismo puno ulagali. Izgradnjom kampa stvorit će se nova urbana zona u kojoj će naši mladi, sportski orijentirani, sugrađani pronaći svoje interese što će ih u budućnosti, vjerujem, zadržati kod kuće - poručio je Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik.

Nakon toga njih dvojica pristupila su i simboličnom činu označavanja početka radova. Ne, nisu položili, uobičajeno, kamen temeljac, nego su napucali dvije lopte na neuređenu površinu na kojoj bi za 18 - 20 mjeseci trebao niknuti moderni nogometni kamp. D.Keler

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

Najčitanije iz rubrike