Sport
CHALLENGE KUP ZA ODBOJKAŠICE

Grč umjesto uživanja
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Nisu se odbojkašice Osijeka predstavile u dobrom svjetlu u prvoj utakmici 16-ine finala Challenge kupa. (Pre)uvjerljivo i prelako su kapitulirale na svom parketu pred Ostravom. Istina, Čehinje su bolja ekipa, tu nekog spora i nema, ali da će utakmica biti gotova za 74 minute i da će Osječanke, posebno u dva seta, poene osvajati na kapaljku, malo tko je očekivao. No upravo se to i dogodilo, domaće su veći dio utakmice bile neprepoznatljive, kao da samo tri dana prije nisu uzele mjeru hrvatskim prvakinjama (Marina Kaštela) u domaćem prvenstvu.

Međunarodne obveze ipak su uglavnom nešto zahtjevnije, ali šetnja Čehinja u Gradskom vrtu nije se smjela dogoditi.

- Nismo otpočetka bile prave, u utakmici, s druge strane mreže bila je iskusnija ekipa, koja je to prepoznala i iskoristila. Dva seta nas nije bilo nigdje, tek smo se u trećem malo oslobodile, držale vodstvo prvi njegov dio, ali nije bilo snage i koncentracije da se utakmica produži. Znale smo da je Ostrava puno bolja od Austrijanki, s kojima smo igrali kolo prije, željele smo bolje parirati, ali nije išlo - kaže kapetanica osječkog broda Ivana Grubeša, koja već duže vrijeme sa svojim suigračicama igra utakmice svaka tri dana, a očito da je i umor malo kumovao lošem izdanju. No to ne može i ne smije biti alibi, bez obzira na to što je Ostrava pokazala da je kvalitetnija.

- Ne razumijem grč i nervozu koja je vladala na parketu s naše strane. Mi ove utakmice igramo bez imperativa, psihološkog pritiska ili nečeg sličnog. Naravno, ne odričemo se pritom rezultatskih ambicija, što smo pokazali i u Beču, ali ovo su utakmice u kojima treba uživati i igrati. Mi nismo ni jedno ni drugo, tek smo u trećem setu pokazali i nešto naše kvalitete, koja jest ukupno na strani suparnika, ali ne toliko koliko je pokazivao rezultat u dvije prethodne dionice - smatra trener Branislav Franić.

Zaista, Osječanke su dva seta izgledale kao da su zalutale u Challenge kup. Ni jedna stvar u igri nije funkcionirala, na brzinu je češki sastav poveo sa 2:0, a u pritom su domaće osvojile poena koliko je potrebno za dobivanje jednog seta. Nakon osvojenih 12, pa 13, u trećem se najviše napredovalo, (18)poena, čak se i vodilo do 15:14, a nakon toga osvojila su se još samo tri poena. Oscilacije su u tom setu ponovo došle do izražaja, ali, ukupno gledano, nije ih bilo previše, jer bilo je to loše izdanje koje odbojkašice s Drave trebaju što prije zaboraviti i, naravno, prije toga izvući i pouke. Bar da se uzvrat odradi kako treba. Do njega ima i vremena, na programu je 10. siječnja u Ostravi.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike