Regija
EDUKACIJA ZA PRIPREMU EU PROJEKATA

Uspješno se i besplatno educiralo 17 polaznika
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

NAŠICE - Svečanom dodjelom potvrde za 17 polaznika u hotelu Park Panolija uspješno je završena besplatna edukacija “Upravljanje projektnim ciklusom – izrada, prijava i provedba EU projekta” koja je trajala 11 dana.

Polaznici su kroz 88 sati teorijske nastave i vježbi stekli potrebna znanja za pripremu i provedbu EU projekata. Predavačica je bila Emilija Malovčak, predsjednica Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo, koji je bio nositelj edukacije, a koja je organizirana u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma STAV Našica.

- Cilj edukacije bio je stvaranje kapaciteta za privlačenje sredstava iz EU-a, kao preduvjeta za stvaranje novih radnih mjesta, boljih radnih uvjeta te boljih volonterskih programa u sklopu djelovanja organizacija civilnog društva – naglasila je Malovčak.

Polaznici su izradili logičke matrice, cjelokupni proračun, popunili obrazac projektne prijave, odnosno uspjeli izraditi svoj prvi EU projekt. Drugim riječima, osobnim projektnim idejama dobili su znanja i iskustvo iz upravljanja projektnim ciklusom koji će im omogućiti samostalno pripremanje i provođenje projekata.

- Jako sam ponosna na polaznike jer su uspjeli napraviti puno u relativno kratkom roku. Ono što nam sada preostaje jest prijaviti nastale projekte - rekla je Emilija Malovčak, dodajući da su polaznicima osigurana besplatna mentoriranja u sklopu kojih mogu dobiti svu pomoć potrebnu u razvijanju novih projekata ili prijavi nastalih u sklopu edukacije.

Karolini Čelig Uldrijan, odgojiteljici predškolske djece, trenutačno nezaposlenoj, edukacijski program bio je vrlo koristan.

- Ovo mi je izvrsno iskustvo. Predavačica je bila sjajna i zaista nas je temeljito naučila kako se pripremaju i provode projekti za EU fondove u praksi – rekla je Karolina Čelig Uldrijan. S. Fridl

Manje iz gradskog proračuna

Jedan od ciljeva edukacije bio je i umrežavanje organizacija civilnog društva (OCD), ustanova i institucija u Našicama, kao jedan od preduvjeta za uspješno projektno razmišljanje i djelovanje.

- Ovaj cilj definitivno je ostvaren, što posebno veseli i daje nadu za buduća zajednička djelovanja. U medijima svaki dan možemo čuti kako su EU sredstva na raspolaganju, kako ih samo treba povući, a opet s druge strane u Našicama imamo jako puno OCD-ova koji bi to učinili, a nemaju potrebna znanja da to učine sami, a ni sredstva da nekome plate. Nema ničeg ljepšeg ni vrjednijeg od ulaganja u ljude, koji su pokretači razvoja. Financiranjem rada OCD-ova, ustanova i institucija iz EU fondova ili programa ujedno se stvaraju i mogućnosti za uštede u gradskom proračunu, odnosno preraspodjela sredstava na neke druge projekte – poručila je Emilija Malovčak.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro